1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. KOSGEB'den 'Dolandırıcı'lara Karşı Uyarı
Mahmut Alınak, 'Görevi Devralmaya Gitti !'

Mahmut Alınak, 'Görevi Devralmaya Gitti !'

Mahmut Alınak, bugün 14 ay 17 günlük hapis cezası için 9. kez cezaevine girdi.

A+A-

Kürt siyasetçi,eski milletvekili, avukat ve yazar Mahmut Alınak, bugün 14 ay 17 günlük hapis cezası için 9. kez cezaevine girdi.

Savcılık işlemleri sonrası Kars Cezaevi’ne girişini tamamlayan Mahmut Alınak’ı ailesi ve sevenleri tutsaklığa uğurladılar...

9. kez Cezaevine Girdi

Mahmut Alınak, geçtiğimiz yıllarda Tahsin Orman adlı bir kişinin polis tarafından dövülmesini engellemeye çalıştığı sırada polislere hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan dava nedeniyle 9. kez cezaevine girdi.

mahmut-alinak-002.jpg

Kars Adliyesi girişinde gazetecilere açıklama yapan Alınak, “Bazıları bana derler ki bu yaşta hapishaneye girmek ayıptır. Bende diyorum ki asıl bu yaşta hapishaneye girmemek ayıptır. Çünkü biz yaşlılar bu yaşta hapishaneye girmezsek, bedel ödemeyi göze almazsak gençlere karşı, gelecek kuşaklara karşı görevlerimizi yapmamış oluruz, tarihe ihanet etmiş oluruz. Ben istesem bir avukat, bir siyasetçi olarak bu düzenin nimetlerinden pekala yararlanmış olurdum. Mercedeslerim olurdu, villalarım olurdu, İstanbul’un kalbine dikilen gökdelenlerim olurdu. Ama elimin tersiyle ittim. Çünkü ben kendimi gelecek kuşaklardan sorumlu hissediyorum. Ben yanmasam yarınlarda torunlarımız bu bedeli ödemek zorunda kalacaklar. Zamanında dedem bu bedeli ödemeyi göze alsaydı ben bugün hapse girmiş olmazdım. Bu ceza şimdi benim için şeref madalyasıdır. Ya, bu düzen işbirlikçisi olarak nimetlerinden yararlanıp emekçi halkların emekleriyle beslenen biri olsaydım ne olurdu? O zaman sokağa çıkamazdım. Kendimden, çocuklarımdan utanç duyardım.” dedi.

Alınak ayrıca, “Nöbeti devralıyorum. Bu benim son hapishaneye girişim olmayacak. Bunu biliyorum. 9. kez girmiş olacağım. Muhalif tavrım sürdüğü sürece bu bileklerim daha çok kelepçe görecek.” diye konuştu.

Haberin Öncesi

CEZAEVİ YOLCULUĞU

İşte Mahmut Alınak’ın cezaevine girmeden önce verdiği demecinden bir bölüm...

“Türkiye eskiden Genelkurmay Cumhuriyeti idi, şimdi polis Cumhuriyeti oldu. Siyasi iktidar kurduğu polis Cumhuriyeti ile düşünce insanlarını bastırmaya, halkı aydınlatmalarını engellemeye çalışıyor. Hapse atarak korkutmayı hedefliyor. Ancak bunlar beyhude çabalardır. Dünya dönüyor. Her şey diyalektik gelişme yasasına göre işliyor. Cezaevi bizim için demokrasi mücadelesi verdiğimiz bir zemin… Şimdi görevi devralmaya gidiyorum.”

‘O GÜN SUSSAYDIM, KENDİMDEN UTANIRDIM’

Mahmut Alınak, hakkında verilen hapis cezasının gerekçesini şöyle anlatmıştı:

“Türkiye'de devlet eliyle işkence yapmak ve insan öldürmek suç değil, işkencecileri ve devlet katliamlarını lanetlemek suçtur. Birkaç yıl önce Tahsin Orman adlı Digor'lu bir kişi eşiyle kavga etmiş, bu nedenle Kars emniyetince gözaltına alınmıştı. Yakınları benden avukat olarak yardım isteyince Kars adliyesine gitmiş, gördüğüm içler acısı manzara karşısında dehşete kapılmıştım. Şahsın yüzü gözü yara bere içindeydi, tanınmaz hale gelmişti, giysileri kurumuş kanlarla kaplıydı. O an insanlığımdan utandım. "Bu canavarlıktır, hayvanca bir uygulamadır" dedim. Eğer o gün o korkunç tablo karşısında susmuş olsam, hayat boyu hep suçluluk duyacak ve kendimden utanacaktım.

Vay, bunu demez olsaydım! Orada bulunan polisler hemen tutanak tutup savcıya götürmüşler. Savcı işkence gören şahsı doktora gönderip işkenceciler hakkında soruşturma açacakken, polislerin hem şikayetçi, hem de şahit oldukları tutanağı işleme koyup hakkımda polislere hakaret etmekten Kars Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

Ağır Ceza Mahkemesi elini çabuk tutarak bana, "suç işlemeye eğilimli olduğumu," ileri sürüp üst sınırdan 14 ay 17 gün hapis cezası verdi. Kararı temyiz ettik, Yargıtay cezayı onayladı. Bu durumda polis kimin hakkında tutanak tuttuysa şahide, ispata gerek kalmadan cezaevini boylayacak! Polis devletinden de ancak bu beklenebilir. AKP demokrasisi işte böyle bir şeydir. Susmak ve kölece boyun eğmek…”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.