1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Mahalle Sakinleri Yol Kapatarak Eylem Yaptı
Mahalle Sakinleri Yol Kapatarak Eylem Yaptı

Mahalle Sakinleri Yol Kapatarak Eylem Yaptı

Kars'ta, bir grup mahalleli yollarının yapılmadığı gerekçesiyle yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

A+A-

Kars’ta KARGAZ ve Belediye’nin bir yıldır kazdığı yolu yapmaması mahalleli kadınları ayaklandırdı. Caddeye bariyer kuran kadın ve çocuklar, yollarının yapılmasını istedi.

Kars Subatan Yolu, Aydınlık Evler Mahallesi Laçin Ağa Sokak sakinleri bir yıl önce KARGAZ’ın doğalgaz, belediyenin alt yapı çalışması yapmak için kazdığı yolu bir türlü yapmamasına kızarak eylem yaptı. Kadın ve çocuklardan oluşan mahalle sakinleri, ellerine geçirdikleri malzemelerle caddeyi barikat kurdu, yolu trafiğe kapattı. Bölgeye çok sayıda polis ve zabıta ekibi sevk edildi. Bir türlü ikna edilmeyen mahalle sakinleri, caddelerinin yapılmasını istediler.

Polis ekiplerinin uzun uğraşlar sonucu ikna ettiği mahalleliler, tozdan toprak astım hastası olduklarını, belirterek isyan etti.

Mahalleli adına konuşan Hediye Çakaz, doğalgaz ve alt yapı için kazılan yollarının bir yıldır yapılmadığını, evlerinin kapı ve pencerelerini açamadıklarını ve tozdan kendilerinin ile çocuklarının astım hastası olduğunu belirttiler

Hediye Çakaz, “1 yıldır doğalgazı verdiler, yolumuzu yapmadılar. Muhtara gittim ben dilekçe verdim, müracaat ettim gelip yapmadılar. Başınızın çaresine bakın dediler. Misafirimiz geliyor. Kapı pencere açamıyoruz. Rezil olduk, çocuklarımız hep hasta oldu” diyerek tepki gösterdiler.

Öte yandan, mahallenin giriş ve çıkış caddelerini ellerine geçirdikleri malzemelerle bariyer kurarak kapatan kadın ve çocuklar, polisi de harekete geçirdi. Olay yerine gelen polis önce işaşırdı, ardından mahalle sakinlerini ikna etmeye çalıştı. Bir süre mahalle sakinleriyle görüşen polis, vatandaşları ikna etmeyi başardı.

Yaklaşık 4 saat trafiğe kapatılan cadde ise bariyerler kaldırılarak yeniden trafiğe açıldı. Mahalle sakinleri yalları yapılmadığı takdirde yine eylem yapacaklarını sözlerine eklediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.