Macaristan’daki Türkler Bayramda Şehitleri Unutmadı

Macaristan’daki Türkler Bayramda Şehitleri Unutmadı

Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşları, Ramazan Bayramı’nda Türk şehitliğini ziyaret etti.

A+A-

- Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşları, Ramazan Bayramı’nda Türk şehitliğini ziyaret etti.

Bayramın birinci günü Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki 10. bölgede bulunan 1. Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Şehitliği’ne giden Türk topluluğu, şehitlikte yatan 480 Türk askeri için Kur’an okuyarak dua etti. Türk şehitleri için ellerini açarak dua eden Türk vatandaşları, Macaristan’da yaşayan Türkler olarak her bayram şehitliğe gelerek şehitleri yalnız bırakmadıklarını, ruhları için dua ettiklerini söylediler.

Türkiye Diyanet İşleri Macaristan Koordinatörü Hüseyin Ersoy, İHA'ya yaptığı açıklamada, duygularının son derece yoğun olduğunu, mescitlerde namazları kıldıklarını, bugün ise son derece kalabalık bir toplulukla her sene bayramlarda olduğu gibi gurbette yaşayan Müslüman kardeşlerin dini bir geleneği olan Galiçya Şehitliği’nde buluşma ve kaynaşmayı gerçekleştirerek, şehitlerin ruhları için Kur’an okuduklarını söyledi. Ersoy, "Şehitlikte bayramlaştık. Çok heyecanlı ve çok coşkulu bir bayram oldu. Buradan bütün Müslüman kardeşlerimizin, dünyadaki bütün Müslüman kardeşlerimizin, Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızın mübarek Ramazan bayramlarını gönülden tebrik ediyorum. Bütün insanlık ve İslam alemine mübarek Ramazan ve bayramının barış, hidayet ve esenlik, bütün İslam alemine de birlik ve dirlik getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası Genel Sekreteri Fadıl Başar ise, bayramın birinci gününde Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşlarının çocuklarıyla birlikte Türk şehitliğinde toplandıklarını, ancak İslam coğrafyasının Macaristan’da yaşayan Türkler kadar şanslı olmadığını, Gazze’de acılar çeken kardeşlere selam gönderdiğini, Allah’ın yardımcıları olmasını dilediğini söyledi. Başar, "Macaristan’da dost bir ülkenin topraklarında 480 tane şehidimiz yatıyor. Onları geleneksel olarak bayramın ilk günü ziyaret edip, ruhlarına Fatiha-i şerif okuyarak, hemen arkamızda bulunan Müslüman mezarlığını da ziyarete gidiyoruz. Türkiye ve tüm İslam aleminin bayramı mübarek olsun" dedi.

Şehitliğe ziyarette bulunan Türk topluluğu, dualarını yaptıktan sonra anıt önünde hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek ziyaretlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.