Liseye Girişte Yeni Sisteme İlişkin Açıklama

Liseye Girişte Yeni Sisteme İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanı liseye geçiş sınavında sadece 8. sınıftan soruların olacağını söyledi ve soruların dağılımını açıkladı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liseye geçişte yeni sistemle ilgili sınav sisteminin detaylarını açıkladı.

SADECE 8. SINIFTAN SORU SORULACAK

TRT Haber'de açıklamalarda bulunana Yımaz, sınavda sadece 8. sınıftan soru sorulacağını söyledi. Yılmaz detaylarla ilgili şunları söyledi:

"Bir önceki açıklamamızda 60 soru soracağımızı söylemiştik ancak biz bunu yaparken bizim öğrencilerimiz, ortaokulu bitirecekler liseye geçecekler. Aynı şekilde liseyi bitirip üniversiteye gidecekler. Daha sonra soru sayısını 90'a çıkardık. 135 dakikalık bir süre içinde."

SORU DAĞILIMI

Bakan yılmaz soru dağımını hakkında da detay verdi. Buna göre 20 Fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 Yabancı Dil sorusu sorulacak.

İsmet Yılmaz ayrıca açık uçlu soru olmayacağını da açıkladı ve "Açık uçlu sormamayı bu sınavlarda kararlaştırdık." dedi.

İsmet Yılmaz ayrıca ortaokuldan liseye de sınavsız geçişi amaçladıklarını söyledi.  

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞMASI

Velilerin çocukarını nitelikli bir okula gönderebilmek için adres değişikliğüi yaptığı ile ilgli iddialar da Yılmaz'a soruldu. Bakan, "bunlar istisnai vardır. Bunlar sosyal medyada gündem oluşturur ama sosyal medya ile gerçek hayatın gündemi birbirine uygun değildir. Kimsenin evladını istemediği bir okula göndermeyeceğiz." dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.