Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Yapılıyor

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) Yapılıyor

TEOG'un kaldırılmasıyla ilk kez uygulanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bugün gerçekleştiriliyor.

A+A-

TEOG'un kaldırılmasıyla ilk kez uygulanan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bugün gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 1 milyon 8'inci sınıf öğrencisi, niletikli bir liseye yerleşebilmek için sınava giriyor.

TEOG yerine getirilen LGS bugün iki oturumda gerçekleştiriliyor. İlk oturum saat 9.30'da başlayıp, 10.45'te sona erecek. İkinci oturum ise 11.30'da başlayıp, 12.30'da tamamlanacak. İki oturum arasında 45 dakika ara verilecek. Birçok öğrencinin mağdur olmasına neden olan 15 dakika kuralı ise LGS'de uygulanmayacak.

Sınavda öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Sınavın birinci bölümünde 50 soru sözel olacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölümde ise 40 sayısal sorusu sorulacak ve 60 dakika süre verilecek. Sözel bölümde, 8'nci sınıf Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimlerinden soru sorulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler