1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 'Toplu Taşıma' Gerilimi
KYK Kız Yurdu’nda Susuzluk İsyanı

KYK Kız Yurdu’nda Susuzluk İsyanı

Kars’ta KYK Kız Yurdu Öğrencileri, susuzluk nedeniyle gece saatlerinde eylem yaptı.

A+A-

Kars’ta KYK Kız Yurdu Öğrencileri, susuzluk nedeniyle gece saatlerinde eylem yaptı. Yurt giriş kapısı önüne gelmeleri engellenen kız öğrenciler “Yönetim istifa” sloganları attı. Yurt giriş kapısı önünde bekleyen gazetecilere yaklaştırılmayan öğrenciler susuzluk isyanlarını bu şekilde ‘sesleriyle’ duyurmaya çalıştılar.

Paşaçayırı mevkiinde bulunan ve yıllardan beri susuzluklarıyla gündeme gelen Kars Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) bu gece yine bir isyana tanıtlık etti. İsyanın bu geceki adı ise ‘SUSUZLUK’ Uzun zamandan beri devam susuzluk sıkıntısının özellikle de son bir aydır had safhaya ulaşması öğrencileri adeta çileden çıkardı.

Yurdun dört bir yanından ailelerinden koparak gelerek Kars’a eğitim için gelen kız öğrenciler KYK yurdunda yaşanan susuzluk nedeniyle ne yapacaklarını şaşırdılar. Bundan önce de benzer sıkıntıların yaşandığı yurtta öğrenciler gece saatlerinde dışarı çıkarak su sorunun giderilmesini istediler. Kızların gruplar halinde dışarı çıkması KYK güvenlikçilerini harekete geçirdi. Durum önce yönetime ardından da polise bildirildi. Bunun üzerine çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi. Daha önceleri yurt giriş kapısına kadar gelerek burada gazetecilere seslenen öğrenciler bu defa yurt yönetiminin engeliyle karşılaştı. Polis ekiplerinin de her hangi bir taşkınlık olmaması için yurt giriş kapısına gelmelerini engellediği öğrenciler çareyi seslerini yükseltmekte bulmaya çalıştı.

Gece saat 01.00 sıralarında soğuyan havaya rağmen eylemlerini sürdüren öğrencileri polis ve yurt yönetimi ikna etmeye çalıştı. Bu sırada itfaiye araçlarıyla yurda su taşındı. İki itfaiye aracıyla suyun getirilmesinin ardından sorunlarının bir gün içinde çözüleceği sözünü alan kız öğrenciler eylemlerinden vazgeçtiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.