1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kuyucuk Gölü İçin Kırmızı Alarm
Kuyucuk Gölü İçin Kırmızı Alarm

Kuyucuk Gölü İçin Kırmızı Alarm

Kars’ın Arpaçay İlçesi sınırları içinde yer alan, ancak gerekli önlemlerin alınmaması, gölü besleyen suların bilinçsiz kullanılması ve kuraklığın etkisiyle tamamen kuruyan Kuyucuk Gölü için 'kırmızı alarm' verildi.

A+A-

Kars'ta, 'Mahalli Sulak Alan Komisyonu' toplantısı, Vali Yardımcısı Musa Evin başkanlığında gerçekleşti. Toplantının gündemi ise ramsar koruma altındaki Kuyucuk Gölü'nün kuruması oldu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada toplantıda, son günlerde gerek yerel gerek ulusal basında çıkan, 'Kuyucuk Gölü kuruyor, bataklığa dönüşüyor' haberleri üzerine bir değerlendirme yapıldığı bildirildi. Açıklamada, Mahalli Sulak Alan Komisyonu'nun, bir alt komisyon oluşturmasına ve bu komisyonun yerinde yapacağı çalışmalar sonucunda gölün kuruma sebeplerinin araştırılıp rapor halinde Mahalli Sulak Alan Komisyonu'na sunmalarına karar verildiği iletildi. Ayrıca, alt komisyonun yapacağı arazi araştırmaları sonucu oluşturacakları raporun komisyona sunulması neticesinde bir değerlendirme yapılarak, gölün kurumasını önlemek için çözüm tedbirleri Mahalli Sulak Alan Komisyonunca oluşturulacağı kaydedildi.

Öte yandan Kars'lılar Kuyucuk gölü için kurulan komisyonun, Kars Çayı'nda ölen binlerce balık için de kurulmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.