1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Domates Hasadı Devam Ediyor
KÜSİ’den İlk Ziyaret Sanayicilere

KÜSİ’den İlk Ziyaret Sanayicilere

Ardahan’da yeni kurulan Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Koordinasyon Kurulu üyeleri, ilk ziyaretlerini küçük Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yer alan firma sahiplerine yaptılar.

A+A-

Ardahan’da yeni kurulan Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Koordinasyon Kurulu üyeleri, ilk ziyaretlerini küçük Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yer alan firma sahiplerine yaptılar.

Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde üniversitelerde oluşan bilgi birikiminin sanayiye entegrasyonunu hedefleyen KÜSİ üyeleri, sanayicinin sorunlarını dinleyerek bilgi paylaşımında bulundular. Ziyaretlerde Türkiye KÜSİ Çalışma Grubu Üyesi ve Ardahan İl temsilcisi Prof.Dr. Şeref Kılıç, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı İl Müdürlüğü temsilcisi Erhan Kaya, KOSGEB temsilcisi Habip Şen, SERKA il sorumlusu Nurullah Karaca ve Ardahan Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Okan Eştürk yer aldı. Heyet, Ardahan Küçük Sanayi Sitesinde faaliyet gösteren “Turan Süt” firmasına ziyaret gerçekleştirdi.

Süt ürünleri üretimi yapan firmanın inşaat aşamasındaki yeni üretim alanında incelemeler yapılarak Ardahan Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi tarafından görüş ve öneriler dile getirildi ve KÜSİ programı kapsamında Ardahan Üniversitesi tarafından reel sektör firmalarına sağlanan destek ve işbirliği seçenekleri anlatıldı.

KÜSİ İl temsilcisi Prof. Dr. Şeref Kılıç, KOSGEB, SERKA ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri KÜSİ faaliyetleri ile kamu destekleri hakkında firma yetkililerine detaylı bilgilendirme yaparak, firmaların yatırımlarını Organize Sanayi Bölgelerine kaydırmaları ve faaliyetlerine burada devam etmeleri durumunda elde edecekleri önemli avantajları açıkladılar.

Turan Süt Firması yetkilisi Halil Yıldız firmalarına yönelik gerçekleştirilen bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “yeni yatırımlarının tamamlanmasından sonra çalışmalarında özellikle Ardahan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği hocalarından yararlanacağını belirtmiştir. Ayrıca, gelecek süreçte ki çalışmalarında devletimiz tarafından sunulan destek ve hibe programlarından da yararlanmayı düşündüğünü ifade etmiştir.”

KÜSİ’den İlk Ziyaret Sanayicilere

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.