1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Roboski Anmasına İzin Verilmedi
Kuşadası’nda Jeotermal Kullanımında Yöntem Arayışı Tartışıldı

Kuşadası’nda Jeotermal Kullanımında Yöntem Arayışı Tartışıldı

Kuşadası Belediyesi, Davutlar’da faaliyet gösteren turistik tesislerde jeotermal kullanımının sağlanabilmesi için çalışmalarına hız verdi.Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın konunun uzmanı akade...

A+A-

Kuşadası Belediyesi, Davutlar’da faaliyet gösteren turistik tesislerde jeotermal kullanımının sağlanabilmesi için çalışmalarına hız verdi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın konunun uzmanı akademisyenlerle birlikte belediyeye ait jeotermal kuyusunda yaptığı incelemenin ardından hız kazanan çalışmalar turizmcilerin ve uzmanların katıldığı bir istişare toplantısı ile sürdü.

Jeotermal kullanımı ile ilgili istişare toplantısına Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası Otelciler Derneği(KODER) Başkanı Tacettin Özden, ADÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Jeotermal Platformu Başkanı Prof. Dr. Yunus Çengel, ADÜ Jeotermal Enerji Merkezi Başkanı Yunus Çerçi ve Yüksek Mühendis Çığır Diner ile bazı belediye meclis üyeleri ve Davutlar’da faaliyet gösteren turistik tesislerin temsilcileri katıldı.

Başkan Kayalı, toplantının mevcut jeotermal kaynakların işletilmesi için bir yöntem arayışı amacıyla düzenlendiğini belirterek önemli olanın jeotermal kaynakların doğru ve sürdürülebilir bir biçimde kullanılması olduğuna dikkat çekti. Jeotermal kullanımının Kuşadası için önemine bir kez daha dikkat çeken Kayalı “Bu işe girişeceksek elimizi taşın altına hep birlikte koymalıyız. Biz zaten belediye olarak gerekeni yapacağız. Ama sektör temsilcilerinin ve üniversitenin de katkısına ihtiyacımız var” dedi. Davutlar’da bulunan 815 metrelik jeotermal kuyusunun 57 derecelik ve 40 litre/saniyelik bir değere sahip olduğunu kaydeden Kayalı, bu suyun boru hattı döşenerek otellere ulaştırılmasının ortalama olarak 3 milyon TL’lik bir maliyeti olacağını ifade etti. “Bizim belediye olarak böyle bir kaynağımız ne yazık ki yok. Konu ile ilgili kaynak ve işbirliği arayışı içerisindeyiz” diyen Kayalı jeotermal kullanımında önceliğin istihdam yaratacak ve turizme katkı sunacak tesislerde olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Yunus Çengel ise ADÜ olarak teknik çalışmalar, etüt ve analizler konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirterek Aydın’ın ve Kuşadası’nın kalkınmasına destek olmak istediklerini söyledi. Kuşadası’nın jeotermal açısından zengin bir bölge olduğunu ifade eden Çengel “Kamu kurumları, sektör ve üniversite işbirliği içerisinde bu kaynağı ekonomik bir değere dönüştürmek için çalışırsa Kuşadası kazanır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.