1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. DSİ'nin Kars'taki Yatırımları Devam Ediyor
Kosgeb, Desteklerini Aralıksız Sürdürüyor

Kosgeb, Desteklerini Aralıksız Sürdürüyor

KOSGEB Kars Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 57 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

A+A-

KOSGEB Kars Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan 57 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Kursiyerlere sertifikaları KOSGEB Kars Müdürü Lütfullah Aktaş tarafından takdim edildi. 57 kişinin sertifika aldığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika töreninde konuşan KOSGEB Kars İl Müdürü Lütfullah Aktaş, girişimciliğin disiplin ve sorumluluk gerektirdiğini, KOSGEB tarafından verilecek desteğin etkin kullanılmasını istedi.

Girişimcilik eğitimleri sonrası sertifika alan girişimcilerde yanlış bir algı oluştuğuna dikkat çeken Aktaş, “Girişimcilerimiz bu eğitimleri tamamladıktan sonra KOSGEB’den nakit olarak 50 Bin TL alacağını sanıyor. Aslında durum böyle değil, eğitim sonrası girişimciler KOSGEB’in desteklediği sektörlerde hazırlayacakları başarılı bir iş planı ile KOSGEB’e başvuru yapıyorlar. Sunmuş oldukları iş planları KOSGEB tarafından kabul edilirse destek alıyorlar” dedi.

Girişimcilik Destek miktarlarının artırılması ile birlikte, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine yoğun başvuru olduğunu söyleyen Aktaş, girişimciliğin ilimiz ekonomisinin kalkınması, istihdam sağlaması ve sosyal ilerleme açısından önemli olduğunu söyledi. Girişimcilik Destek Programından yararlanarak işini kuran bir girişimcinin bu desteğin yanında, KOSGEB’in diğer destek programlarından da ücretsiz ve aracısız olarak yararlanabileceğini ifade eden Aktaş, KOSGEB’in bugün olduğu gibi yarında girişimcilerin yanında olacağını belirtti.

Girişimcilik Destek Programı yanında KOSGEB’in 7 farklı destek programı bulunduğuna dikkat çeken Aktaş, Yenilik içeren projelere Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, KOBİ’lerin ortak ürün imalatı, ortak tedarik, ortak hizmet sunumu gibi işbirliği kapsamında yapacakları projelerine İşbirliği Güçbirliği Destek Programı kapsamında destek verebileceklerini kaydetti.

Ayrıca KOSGEB’in mevcut işletmelere yönelik projeye ihtiyaç duyulmadan ve sadece başvuru yapılarak vermiş olduğu Genel Destek Programını anlatan Aktaş, “Mevcut işletmelerimiz KOSGEB’in Nitelikli Eleman İstihdam, Tanıtım, Fuar, Test Analiz gibi 15 farklı destekten oluşan Genel Destek Programından yararlanabilirler” diye konuştu.

Törende KOSGEB tarafından hazırlanan kamu spotu kursiyerlere izletildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.