1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gazeteci Hakan Yoloğlu’nun Acı Günü
Kktc’deki Kardeş Hastaneye İlk Ziyaret

Kktc’deki Kardeş Hastaneye İlk Ziyaret

T.C Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi heyeti, kardeş hastane olan KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ilk...

A+A-

T.C Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi heyeti, kardeş hastane olan KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ilk ziyareti gerçekleştirdi.

22 Ağustos 2014 tarihinde 1 yıl süreyle geçerli olacak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında T.C Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne Bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi arasında işbirliğine dair Lefkoşa’da bir protokol gerçekleştirilmişti. Bu protokol bağlamında 25-27 Şubat 2015 tarihleri arasında KKTC Sağlık Bakanı Müsteşarı Sn. Dr. Ömer Gür ve Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi yöneticileri Antalya’ya gelmiş ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etmişti.

T.C Sağlık Bakanlığı Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi heyeti de KKTC Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne ilk ziyareti gerçekleştirdi. Antalya heyetinde Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya KHB Uzmanı Enbiya Kıran, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) Hastane Yöneticisi Doç. Dr. H. Yalçın Yüksel, AEAH Tıbbi Onkolog Doç. Dr. Banu Öztürk, AEAH Acil Tıp Başasistanı Doç. Dr. Nalan Kozacı ve AEAH Radyasyon Onkolojisi Uzman Dr. Evrim Duman yer aldı.

Antalya heyeti önce KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle ile KKTC Sağlık Bakanı Müsteşarı Dr. Ömer Gür’ü ziyaret etti. KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle, Antalya’ya yapılan ilk ziyaret sonrası KKTC’ye dönen Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi heyetinin Antalya’daki izlenimlerinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden övgü ile bahsettiklerine değindi. Kardeş hastane Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden özellikle onkoloji ve acil servis hizmetleri noktasında danışmanlık ve gerekli olduğu durumlarda hekim desteği almak istediklerini belirten Gülle, 2015 Temmuz ayı içerisinde Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Radyasyon Onkoloji Merkezi’nin yapımının tamamlanacağını söyledi. Gülle, Türkiye’deki radyoloji çalışanlarının çalışma usul ve esasları hakkında da bilgi alırken, sağlık turizmi noktasında ise Kıbrıs’dan Antalya’ya hasta transferinin yapılabileceğini sözlerine eklemiştir.

Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ise iki hastane arasında yapılan kardeş hastane protokolünün her iki hastaneye de olumlu katkılarının olacağına inandığını belirtti. Prof.Dr. Yılmaz, KKTC Sağlık Bakanı Gülle’ye Antalya heyetine göstermiş oldukları ilgi için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.