1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Arpaçay'ın Değirmenköprü Köyünde Ot Yangını
Kışın Gelmesine Kısa Bir Süre Kala Vatandaşları Kömür Telaşı Sardı

Kışın Gelmesine Kısa Bir Süre Kala Vatandaşları Kömür Telaşı Sardı

Kars’ta havaların soğuması vatandaşları odun-kömür telaşına düşürdü.

A+A-

- Kars’ta havaların soğuması vatandaşları odun-kömür telaşına düşürdü.

Havaların soğumasıyla birlikte odun kömür satışlarında artış olduğu gözlenirken, kentte kömürün tonu 850, odunun tonu ise 650 TL.’den satılıyor.

8 ayı kış olan Kars’ta vatandaşların kışı sorunsuz geçirmeleri için en az 2 ton kömür ve 1,5 ton odun alması gerekiyor. Kentte kenar mahallelerde oturan dar gelirli vatandaşlar ise ısınmak için tezeği tercih ediyor.

Kars’ta kent merkezi dahil olmak üzere bir çok bölgenin doğalgaza henüz geçmemesi vatandaşları odun ve kömür bayilerine yöneltti. Kar yağmadan önce yakacağını almak isteyen vatandaşlar ise soluğu kömürcülerde aldı.

Kentte uzun ve soğuk geçen kış öncesinde vatandaşlar hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Kömür ve odun fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlar, devletin Kars gibi bölgelere özellikle yakacak konusunda tolerans tanınmasını istiyor.

Kars’ta Aralık, Ocak ve Şubat aylarında hava sıcaklığı ortalama eksi 30’ları buluyor. 8 ay süren kışı vatandaşların üşümeden sorunsuz çıkarmaları için 3 ton kömür ve 2 ton odun gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.