1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta ‘Kavşak’ Kazası: 2 Yaralı
KCK Tutuklusu Celal Kılıçaslan Hayatını Kaybetti

KCK Tutuklusu Celal Kılıçaslan Hayatını Kaybetti

Ağrı M Tipi Cezaevi'nde tutulduğu sırada beyin kanaması geçiren ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulan siyasi tutuklu Celal Kılıçaslan (57) yaşamını yitirdi.

A+A-

Ağrı M Tipi Cezaevi'nde tutulduğu sırada beyin kanaması geçiren ve Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulan siyasi tutuklu Celal Kılıçaslan (57) yaşamını yitirdi.

Ağrı M Tipi Cezaevi'nde tutulan Celal Kılıçaslan (57), 24 Eylül'de geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

2009 yılından yapılan Kars "KCK" operasyonu sonucu hakkında tutuklama kararı alınmasının ardından, gittiği Irak Kürdistan Bölgesi'nden 5 yıl aradan sonra dönerken Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi sınırda yakalanarak, tutuklanan Kılıçaslan, 2 aydır Ağrı M Tipi Cezaevi'nde tutuluyordu.

24 Eylül'de kaldığı cezaevinde aniden fenalaşarak Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kılıçaslan, beyin kanaması geçirmesinin ardından Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yoğum Bakım Ünitesi'ne kaldırılmasından 2 gün sonra tahliyesine karar verilen Kılıçaslan, 7'nci günde yaşamını yitirdi.

Kılıçaslan'ın ölüm haberini alan yakınları ve DBP, HDP ve İHD Erzurum temsilci ve yöneticileri hastaneye akın etti. 

Kılıçaslan'ın cenazesi, yapılan cenaze işlemlerinin ardından DBP Kars il binasının önüne getirildi. Burada yapılan törenin ardından Kılıçaslan'ın cenazesi Kars'a bağlı Küçükyusuf köyüne defnedilmek üzere konvoy eşliğinde yola çıkarıldı. 

Cenaze töreninde gözyaşları arasında adalet sistemine isyan eden Kılıçaslan'ın kardeşi Nesip Kılıçaslan, devletinin Kürt siyasetçilere yaklaşımına dikkat çekti. Kürt siyasetçilerin hapis, sürgün ve ölüm ile cezalandırdığını söyleyen Kılıçaslan, " Ağabeyim tahliyesini göremeden öldü. Şimdi arkasında 5 yetim çocuk ve dul bir eş bıraktı bunun sorumlusu devlettir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.