1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 'Tarihi Kilise' Tahrip Edildi
KAÜ’nün İmamı Kim? Haberine Cevap ve Düzeltme

KAÜ’nün İmamı Kim? Haberine Cevap ve Düzeltme

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü, “KAÜ’nün İmamı Kim?” haberinde üniversite hakkında asılsız iddialara yer verildiğini belirterek haberi yalanladı.

A+A-

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü, “KAÜ’nün İmamı Kim?” haberinde üniversite hakkında asılsız iddialara yer verildiğini belirterek haberi yalanladı.

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü adına Av. Emine Tuna, “KAÜ’nün İmamı Kim?”  haberinin ‘asılsız ve maksatlı' olduğunu savunarak cevap ve düzeltme metni yayınlanmasını istedi.

Cevap ve düzeltme metnini aynen yayınlıyoruz...

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

www.politikars.com adlı internet sitesinin 14.08.2016 tarihinde “KAÜ’nün İmamı Kim?” başlığı ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın fotografı ile verilen haberinde, Üniversitemizdeki FETÖ/PDY örgütlenmesinin sorumlusunun Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan olduğundan, Kafkas Üniversitesi ve Kars Manşet arasındaki bağlantıdan ve Kafkas Üniversitesindeki örgütlenmeler içerisinde birlikte hareket ettiğklerinden bahsedilmiş, asılsız iddialarla kamuoyu yanlış bilgilendirilmek istenmiştir.

Söz konusu haber içeriği kesinlikle doğruyu yansıtmamaktadır. Haberde yer verildiği biçimde Üniversitemizin KAÜ’deki FETÖ/PDY örgütlenmesinin sorumlusunun Rektör Prof. Dr. Sami Özcan olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Bununla birlikte haberde Kars Manşet isimli yerel gazete ile Üniversitemizin birlikteliğinden ve Üniversitedeki örgütlenmeler içinde birlikte hareket ettiğinden bahsedilmiştir. Haber ile birlikte yayınlanan Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ın fotoğrafının “KAÜ’nün İmamı Kim?” başlığı ile servis edilmesi ve haber içeriğinde “Öküz Öldü Ortaklık Bitti mi?” sorularının geçirilmesi ile kamuoyu yanıltıcı, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve iftira niteliğinde bir haber ile üniversitemiz aleyhinde bir algı oluşturmak istendiği kanaatindeyiz. Haberin alıntı yapıldığı Kars Manşet Gazetesi ile Üniversitemizin nasıl bir bağlantısı olduğundan söylenti şeklinde bahsedilmiştir. Ancak nasıl bir bağlantı olduğu somut delillerle ortaya konulmamış, söylentiden ibaret bir haber düzenlenmiştir. Milletimizin ve Devletimizin geçirdiği böyle hassas bir dönemde gerçeklik payı olmayan, somut delillere dayanmayan, iftira olarak nitelendirilebilecek ve gerek FETÖ/PDY örgütlenmesi ile gerekse başka haber organları ile bağlantılı oldukları iddiası ile insanların ve kurumların haysiyetlerini zedeleyebilecek haberler yapmanın basın özgürlüğü ile izahı mümkün değildir. Söz konusu iddialar somut bilgi ve belgeye dayanmadığı gibi Üniversitemizi karalamaya yönelik asılsız, mesnetsiz ve iftira niteliğindedir. Asılsız haberlere katkı sunan ve alet olan tüm kişi ve kurumlarla ilgili olarak hukuki zeminde gerekli girişimlerde bulunulacaktır.

Üniversitemiz, yıllar içerisinde büyük gelişme sağlamış, bölgesinde eğitim hizmetlerine yön verir bir konuma gelmiştir. Her geçen gün faaliyet alanını genişleterek en iyi hizmeti sunmaya çalışan Üniversitemiz hakkındaki bu tür asılsız iddialar tamamen yıpratma amacı taşımaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.