1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Afgan Çoban, Patronun Parasını Çaldı
KAÜ Rektörü Özcan'ın Basın Toplantısı

KAÜ Rektörü Özcan'ın Basın Toplantısı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kars’ta görev gazetecilerle bir araya geldi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

İHA'nın haberine göre, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, 2017 yılında Kafkas Üniversitesi’nin 25.nci yılına gireceğini ve üniversitenin daha dinamik, daha aktif olacağını belirtti.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, “Bir 15 Temmuz süreci yaşandı ülkemizde, tüm ülkemizde olduğu gibi, ülkemizi etkilediği gibi bu Kars’ı ve üniversitemizi etkileyen olaylardan bir tenasi. Temennimiz tabi böyle talihsiz olayların bir daha yaşanmaması, inşallah Allah bir daha böyle hainlere fırsat vermez. Ülkemizin içerisinde bulunduğu durumu hepimiz biliyoruz. Hepimiz takip ediyoruz, izliyoruz. Ancak hayat herşeye rağmen devam ediyor. Biz bir şeyler oldu diye tutup üzelecek, hatta dövünecek değiliz. Üniversite eğitim, öğretim, araştırma faaaliyetlerine devam ediyor. Hastane hizmetine devam edecek. Okullar faaliyetlerine devam edecek. Dolayısıyla bizlerde 2016-2017 eğitim-öğretim yılını böyle bir ortamda açtık. Öncelikle üniversitemizde olduğu gibi,tüm ülkedeki üniversite ve yüksekokullara eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah kazasız, belasız bir yıl olur diye düşünüyorum “dedi.

“FETÖ’den etkilenen birimlerimiz oldu”

FETÖ’den etkilenen birimlerinin oldupuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, “Bizim de çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 2 ay gibi bir süreç oldu, eğitim-öğretime başlayalı. Ancak az önce bahsettiğim gibi bizim üniversitemizde de bu FETÖ/PDY’den etkilenen birimlerimiz oldu. Bir takım öğretim üyeleri bu örgütle ilişiği olduğu için kamu görevinden çıkarılma cezası aldı. Bazı bölümlerin derslerinin diğer öğretim üyleri tarafından desteklenmesini istedik. Onlar bu görevleri zaten sürdürüyorlar” diye konuştu.

“2017 yılında Kafkas Üniversitesi 25 yaşına giriyor”

KAÜ’nün 2017 yılında 25 yaşına gireceğini belirten Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, “Önümüzdeki yıl üniveristemizin kuruluşunun 25. Yılı, Kafkas Üniversitesi Temmuz 1992’de kurulan bir üniversitede, önümüzdeki yılda 2017 tam 25 yılını tamamlanyan bir üniversite olacağız. Yaklaşık 20 binin üzerinde bir öğrenci potansiyelimizle yine 870 civarında bir akademik personel, 400 civarı idari personelle eğitim-öğretim faaliyetlerini şuanda devam ettiriyoruz. Artık her ilde üniversite var. Hatta bazı illerde bir den fazla üniversite var. Dolayısıyla rekabetin acımasızca olduğu bir dönemden geçiyoruz. Biz ne kadar kaliteli hizmet verirsek, öğrencilere ne kadar sosyal hayatı zengin bir ortam sunarsak o kadar öğrenci bizi tercih edecektir. Bu konuda öğretim görevlisi arkadaşlarımızla, diğer idari personelimizde ellerinden gelen her türlü çabayı zaten gösteriyorlar. Ben birkez daha buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Sizlerinde her zaman Kars için, üniversitemiz için yapıcı bir tavır gösterdiğini biliyorum ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Açıkcası sizi hiç bir zaman farklı birisi olarak görmedim. Kendimizden birisi olarak gördüm sizleri, bunu samimi olarak söylüyorum. Her zaman bize destek oldunuz. Bundan sonra da olacağınızdan kesinlikle kuşkumuz yok. Tabi 25. Yılı özgün bir takım projelerimiz var. Bir kısmı belirgin, bir kısmı sürpriz olacak belki ama inşallah önümüzdeki yıl çok daha dinamik, çok daha aktif bir Kafkas Üniversitesi olacaktır diye temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’ın konuşmasının ardından kahvaltıya geçildi. Kahvaltı sohbet havasında geçti.

KAÜ’’de düzenlenen programa Rektör Prof. DR. Sami Özcan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Ural, Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Genel Sekreter Alpaslan Yüce, KAÜ Kurumsal İletişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gözde Kosa Sağlık, Spor Daire Başkanı Ertürk Mert katıldı.

KAÜ Rektörü Özcan'ın Basın Toplantısı

KAÜ Rektörü Özcan'ın Basın Toplantısı

Haberin uzantısı...

Rektör Özcan Özeleştiri Yaptı!

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, basın mensupları ile bir araya gelerek gündeme ilişkin konuları konuştu. Rektör Özcan, bir de özeleştiri yaptı.

Kars’ın önemli fırsatlar yakaladığı bir döneme girdiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, “Bölgemiz, ilimiz ve serhat şehrimiz Kars önemli bir fırsatları yakalayabileceği bir dönemi yaşamakta. Bölge’nin bir evladı olan Sayın Ahmet Arslan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması ve şehrimizin cazibe merkezi olarak ele alınması önemli fırsatlar doğurmuştur” dedi.

Kurumlar olarak bu fırsatın içini doldurabilirsek bir anlam ifade edecektir. Kurumlarımız önemli projelerle Sayın Bakanımıza giderlerse bu fırsatın içini doldurabileceğimizi düşünüyorum diyen Özcan, “Biz Kafkas Üniversitesi olarak oluşturduğumuz ekiplerle çalışmalar başlattık. Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’ın üniversitemize olan ilgi ve desteğinin yanı sıra milletvekilimiz Sayın Selahattin Beyribey ve Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın da üniversitemize önemli destekleri olmaktadır. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepimizin geçmişe göre daha fazla çalışması daha fazla üretmesi ve daha dikkatli olması gereken bir dönemden geçmekteyiz. Bu bilinçle çalışmaktayız. Ama şimdi biz boş laf üretiyoruz. Sokakta dedikodu yapıyoruz, ondan sonra diyoruz ki Kars’a yatırım niye gelmiyor? Kars kalkınmıyor gibi şeyler diyoruz. Biz hepimiz sadece üniversite değil, herkes üzerine düşeni yapması gerekir. O zaman siyasi büyüklerimizden destek gelmezse o zaman eleştireceğiz” diye konuştu.

“Yıkmak çok kolay ve basittir”

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, yapı eleştirilere her zaman açık olduklarını belirtti. Kentte görev yağan basın mensuplarından da kendilerine destek isteyen Özcan, “Yapıcı eleştiriler yapan arkadaşlarımız var. Yıkmak çok kolaydır, çok basittir. Ama o şeyi yapmak, yürütmek bizim şartlarımız belli, ülkemizin içinde bulunduğu durum belli. Dört bir tarafımız bizim tökezlememizi, düşmemizi bekleyenlerle dolu. Dolayısıyla Kars’ın da şartları belli. İşte hastanenin şartları belli, üniversitenin şartları belli. Dolayısıyla daha yapıcı olursak, daha güzel şeyler olabilir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.