1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Kars ve Bölge İllerinde 'Taşımalı Seçmen' Tartışmaları
Kars’ta Trafik Yaka Kamerası Uygulamasına Geçti

Kars’ta Trafik Yaka Kamerası Uygulamasına Geçti

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Sarıkamış ve Kağızman Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekiplerince, yaka kamerası kullanımına başladı.

A+A-

- Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Sarıkamış ve Kağızman Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekiplerince, yaka kamerası kullanımına başladı.

Yaka kameraları, denetim yapan personelce sürücü, yaya veya yolcularla iletişime geçilmeden önce aktif hale getirilerek, denetim bitene kadar sesli ve görüntülü kayıt yapmaya devam edecek.

Proje ile trafik ekipleri tarafından yapılan sabit ve haraketli denetimler esnasında, yol kullanıcılarınca yapılan trafik kural ihlalleri (Emniyet kemeri ihlali, şerit ihlali, seyir halinde cep telefonu ile görüşme, ışık ihlali vb) yaka kameraları sayesinde delillendirilip, gerekli ceza işlemler uygulanarak, trafik kurallarına uyma ve yolların daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığının, “Trafik Hizmetlerinde Şeffaflık ve Güven Projesi” kapsamında, 81 İl Emniyet Müdürlüğü’nün trafik birimlerine, yaka kamerası dağıtımı yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.