Kars'ta Öğrencilere Kuru Üzüm Dağıtıldı

Kars'ta Öğrencilere Kuru Üzüm Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinatörlüğünde, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülmekte olan ‘Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı’ Kars’t...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinatörlüğünde, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülmekte olan ‘Okul Öncesi ve Temel Eğitim Birinci Kademe Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı’ Kars’ta başladı.

Kars Valisi Günay Özdemir, beraberinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ve Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ile birlikte Ziya Gökalp İlköğretim Okulunda öğrenim gören öğrencilere kuru üzüm dağıtımı yaptı.

Vali Özdemir, Öğrencilere Okul Sağlığı Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanmasının amaçladıklarını belirtti.

Vali Özdemir, öncelikli olarak öğrencilerden gazlı içeceklerden, kantinlerde açık bir şekilde satılan yiyeceklerden uzak durmalarını ve çok fazla çikolata tüketmemelerini istedi.

Kars Valisi Günay Özdemir, sağlıklı beslenme alışkanlığının başta çocuklar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine yayılmasının gerektiğini söyledi.

Özdemir, “Tarım ve Milli Eğitim Bakanlıklarımızın ortaklaşa gerçekleştirdiği ve çocuklarımızın sağlıklı beslenmeye alıştırmak için bu şekilde bir uygulama yapıyoruz. Çocuklarımızın bir günlük enerji ihtiyacını karşılayacak kadar üzüm dağıtıyoruz. Bu gelecek yıl inşallah daha da fazla olacak. Ve bu şekilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın özellikle sağlıklı beslenmeyle ilgili ve ülkemizde üretilen ürünlerin hem bu konuda değerlendirilmesi hem de beslenme alışkanlığının topluma yaygınlaştırılması için bu uygulamayı yapıyoruz” dedi.

Gelecek yıllarda buna farklı şeyler eklenebilir. Şuanda Tarım Bakanlığı çalışıyor diyen Özdemir, “Özellikle çocuklarımızın tatlı ihtiyacını gidermek için üzüm dağıtılması hem bölgemiz açısından hem de ülkemiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü çocuklarımızın bu şekilde tatlı ihtiyacını doğal besinlerle karşılamadığımız zaman çok daha farklı sağlıklı olmayan ürünlerle karşılıyorlar. O da hem beslenme alışkanlığı hem de sağlık açısından çocuklarımızın sağlıksız bir şekilde ileride ciddi sağlık sıkıntılarıyla karşı karşıya kalmasına sebep oluyor” diye konuştu.

Vali Günay Özdemir, daha sonra beraberindekiler birlikte öğrencilere kuru üzüm dağıttı. Öğrencilere sorularda soran Özdemir, aldığı cevaplar karşısında minik öğrencileri tebrik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.