Kars’ta Kış Hazırlıkları Başladı

Kars’ta Kış Hazırlıkları Başladı

Kars’ta havalarının soğumasıyla birlikte vatandaşları yakacak talaşı aldı. Odun ve kömür fiyatlarını pahalı bulan vatandaşlar tezeğe yöneldi.

A+A-

- Kars’ta havalarının soğumasıyla birlikte vatandaşları yakacak talaşı aldı. Odun ve kömür fiyatlarını pahalı bulan vatandaşlar tezeğe yöneldi.

8 ayı kış olan Kars’ta havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlarda kışlık yakacak hazırlıklarını tedarik etmeye başladı.

Kent merkezinde doğalgaza geçemeyen çok sayıda vatandaş, kömürcülerin yolunu tutarak, kömür ve odun fiyatları hakkında bilgi alarak kışı en ucuza nasıl geçirebilirimin hesabını yapıyor. Odun kömür fiyatlarını pahalı bulan vatandaşlar ise soluğu Bayrampaşa Mahallesi’ne yakın köylerden getirilerek satışı yapılan tezeklerde alıyor.

Kars’ta odunun tonu 650, kömürün tonu 850 TL.’den satılıyor. Köylerden getirilerek satışa sunulan tezeklerin ise traktörü 100 ile 150 TL. arasında değişiyor.

“KARS’TA KIŞI GEÇİRMENİN YOLU 3 BİN TL”

Öte yandan 8 ayı kar altında kalan ve hava sıcaklığı eksi 30’larda seyreden Kars’ta kışı geçirmenin yolu 3 bin TL.’den geçiyor. 2 ton kömür, 1 ton odun, vatandaşa 2 bin 300 TL.’ ye mal oluyor. Buna soba ve boru fiyatları da eklenince kışın faturası vatandaşa 3 bin TL’ye mal oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.