1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Vatandaş Dolandırıcılara Karşı UYARILDI
Kars’ta Kış Hazılıkları Başladı

Kars’ta Kış Hazılıkları Başladı

8 ayı kış olan Kars’ta vatandaşlar odun ve kömürlerini almaya başladı.

A+A-

8 ayı kış olan Kars’ta vatandaşlar odun ve kömürlerini almaya başladı.

Kars’ta havaların soğumasıyla birlikte odun ve kömür satıcılarının yolunu tutan vatandaşlar, kar yağmadan önce yakacaklarını alarak kışa hazırlıksız yakalanmak istemiyor.

Özellikle son günlerde doların artmasıyla birlikte biran evvel yakacaklarını almak isteyen vatandaşlar öncelikle kömürlerini alıyor. Kömürün dolara endeksli olduğunu ifade eden vatandaşlar, biran evvel kömürlerini alarak tasarruf etmeyi planlıyor.

Son günlerde yapışlarla birlikte havaların soğuduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Kars’ta genelde 29 Ekim’den sonra kar yağıyor. Ancak biz biran evvel yakacağımızı alarak kar yağmasını beklemiyoruz. Kar yağınca hiç olmaza sobalarımızı yakarak ısınırız” dediler.

“EN AZ 2 TON KÖMÜR İLE KIŞI ÇIKARMAK MÜMKÜN”

Kars’ta kışın uzun ve soğuk olduğunu hatırlatan vatandaşlar, özellikle sobalı evlerde kışı çıkarmanın maliyetinin 2 bin ile 3 bin lira arasında olduğunu söylediler.

Soğuklarda daha fazla sobaların yandığını ifade eden vatandaşlar, “2 ton kömür, 1 ton odunun fiyatı 2 bin lira, eğer evde iki ayrı yerde soba yakılacaksa bu maliyet 2 bin 500 lirayı buluyor. Özellikle bu bölgelerde kışı geçirmek çok zor çünkü sürekli sobanı veya kaloriferiniz yanıyor. Ancak bu şekilde soğuktan korunabilirsiniz” diye konuştular.

Öte yandan Kars’ta doğalgaz altından kalkmanın mümkün olmadığını vurgulayan vatandaşlar genellikle sobayı tercih ettikleri ortaya çıktı. Kışın bir dairenin en az doğal gaz faturasının 450, 500 lira olduğunun altını çizen vatandaşlar doğalgaza oranla katı yakıtın daha uygun olduğunu vurguladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.