1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Haydar Aliyev, Kars'ta Anıldı
Kars’ta Kiralık Bisiklet Dönemi Başladı

Kars’ta Kiralık Bisiklet Dönemi Başladı

Kars’ta uzun yıllardan sonra tekrar kiralık bisiklet dönemi başladı.

A+A-

Kars’ta uzun yıllardan sonra tekrar kiralık bisiklet dönemi başladı.

Kars’ta geçmişte bisiklet tamircilerin uzun yıllar yaptığı ‘kiralık bisiklet’ dönemi bisikletin halk arasında yaygınlaşmasıyla birlikte sona ermişti. Bunun üzerine hareket geçen Karslı esnaf yeniden kiralık bisiklet dönemi başlattı.

Kars Kalesi ve üniversite yolu üzerinde bulunan iki ayrı işletme kiralık bisiklet uygulaması başlattı.

Üniversite öğrencilerinin ve Karslı gençlerin yoğun ilgi gösterdiği uygulama da bisikletleri kiralamak isteyenler 1 saat için 5 TL, yarım gün için 20 TL, tam gün için ise 40 TL para ödeyerek kiraladıkları bisikletle kentti geziyor.

Geçmişte Kars’ta kiralık bisiklet olduğunu ve bundan esinlenerek yeniden kiralık bisiklet dönemi başlattığını ifade Gökhan Kara isimli işletmeci vatandaşların kiralık bisiklete yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Kara, “Vatandaşlara verdiğimiz hizmeti daha da genişletmek istedik. Kafe ve hediyelik eşya satış işi yapıyoruz. Sıfır bisikletler aldık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu sayede bisiklet kullanımın artmasını da hedefliyoruz. Çünkü ulaşımda bisikletin kullanılması hem trafiği rahatlatıyor, hem de çevreye zarar vermiyor” dedi.

Kara, “Ayrıca ilimizde tarihi bir bölgede bulunan işyerimizden takip ettik bu bölgede tarihi alanları gezen vatandaşlarımız yerli ve yabancı turistler ile öğrencilerimizin daha hızlı ve rahat bir şekilde bölgeyi dolaşmaları için böyle bir yöntem bulduk bu nedenle gelip bisiklet kiralamak istiyorlardı. Biz de bu ihtiyacı göz önüne alarak bisikletler aldık ve kiralamaya başladık” diye konuştu.

Öte yandan Kars’ta başlatılan kiralık bisiklet uygulaması en çok gençleri sevindirdi. Kiraladıkları bisikletlerle Kars’ı gezen gençler hayatından memnun görünüyor.

Kars’ta Kiralık Bisiklet Dönemi Başladı

Kars’ta Kiralık Bisiklet Dönemi Başladı

Kars’ta Kiralık Bisiklet Dönemi Başladı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.