1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Esrar Operasyonu, 7 Kişi TUTUKLANDI
Kars'ta ki Afgan ve Suriyeli Sayısı?

Kars'ta ki Afgan ve Suriyeli Sayısı?

Kars’ta, 170 Afgan, 44 de Suriye uyruklunun bulunduğu belirtildi.

A+A-

Kars İl Göç İdaresi Müdürü Rical Önalan, Kars’ta, 170 Afgan, 44 de Suriye uyruklunun bulunduğunu söyledi.

Önalan, “Bunlar ilimiz merkezde Kars Valiliğimizce tahsis edilen İl Özel İdaresi lojmanlarında ikamet ediyorlar. Burada kalanların ihtiyaçları Valiliğimizce ve yöre halkı tarafından karşılanmakta. Yakacak gıda ve diğer ihtiyaçlarının büyük bir kısmı da valiliğimizce karşılanmakta.” dedi.

Suriye uyruklu 44 kişinin de Kars’ta bulunduklarını belirten Önalan, “Müdürlüğümüzce kayıt altına alınan Suriyelilerin bir kısmı yakın akrabalarının yanında bir kısmı da ilçelerimizdeki akrabalarında kalmaktalar. Bunlarda bu şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar. Ayrıca bu sayılar sürekli değişiyor. Bir kısmı gelip kayıt altına alındıktan sonra başka illere gidiyor veya üçüncü bir ülkeye gitmeye çalışıyor. Bu şekilde ilimizden ayrılan Suriyelilerde mevcut. Ayrıca kaçak yollardan gelenler kolluk kuvvetlerimiz tarafından kurumumuza getiriliyor ve bunlar kurumumuz tarafından kayıt altına alınıyorlar. Şuanda Suriyeli sayısında bir artış söz konusu değil. Ancak havaların ısınmasıyla birlikte biz Suriyelilerin sayısında bir artış olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.