Kars'ta 'Kar' Yağışı Etkili Oluyor

Kars'ta 'Kar' Yağışı Etkili Oluyor

Kars'ta gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

A+A-

Kars, yeniden beyaza büründü. Sabaha doğru etkili olan kar yağışı bir anda etrafı beyaza bürüdü.

Kars'ta yalancı bahar kısa sürdü. Bir süredir etkili olan güneşli ve sıcak hava yerini yeniden kar yağışına bıraktı. Sabaha doğru başlayan ve devam eden kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü.

Zaman zaman tipiyle birlikte şiddetini artıran kar yağışı, özelikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar yağışından dolayı kapalı yol bulunmazken, trafik ekipleri kent dışına çıkan sürücüleri, dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kar yağışının gün boyu devam edeceği öğrenildi.

Bölgede Durum

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ve yağışların öğle saatlerinden itibaren Ağrı ve Iğdır'da yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın kuzey ve kuzeybatıdan orta kuvvette, zaman zaman Erzincan ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli esmesi öngörülüyor.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı, Tunceli'de 4, Erzincan'da 2, Iğdır, Erzurum ve Ağrı'da 1, Kars'ta sıfır ve sıfırın altında, Ardahan'da ise 3 derece olarak ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Tunceli'de 11, Iğdır'da 10, Erzincan'da 7, Ağrı'da 3, Erzurum'da 2, Kars'ta 1 ve Ardahan'da sıfır derece olacak.

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Ergan'da 95, Palandöken'de 64, Sarıkamış'ta 62 ve Yalnızçam'da 35 santimetre olarak kaydedildi.

Yetkililer, öğle saatlerinden itibaren Ağrı ve Iğdır'da beklenen kuvvetli yağmur, karla karışık yağmur ve kar ile birlikte Erzurum'un batı ve kuzeybatı kesimleri ile Erzincan'da kuvvetli rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek ani sel ve su baskını, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.