Kars’ta Huzurlu Okul, Huzurlu Toplum Projesi Ofisi’nin Açılışı Yapıldı

Kars’ta Huzurlu Okul, Huzurlu Toplum Projesi Ofisi’nin Açılışı Yapıldı

Karslı çocukların problemleri, sorunları internet ortamında oluşturulan sistemle ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırılarak kısa sürede çözülecek.

A+A-

Karslı çocukların problemleri, sorunları internet ortamında oluşturulan sistemle ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırılarak kısa sürede çözülecek.

Kars Valiliği koordinasyonunda hayata geçirilen ‘Huzurlu Okul, Huzurlu Toplum’ Ofisi’nin açılışı Vali Günay Özdemir, Belediye Başkan Vekili Ferit Yenice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdinç Dolu, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun tarafından yapıldı.

Açılışı yapılan ofis hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Ali Kasım Bulut, tanıtım filmi eşliğinde projenin işleyişi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Hayata geçirilen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Kars Valisi Günay Özdemir, “Kars’ta aslında bu bizim bütün kamu kurum ve kuruluşlarının kanun, yönetmeliklerle aslında belirlenmiş görevleri var biliyorsunuz. Ve bu görevleri biz yazıdan ziyade internet üzerinden bütün kurumlara sıkıntıları aktarmak ve hızlı bir şekilde problemlerin çözümü sağlamak. Artık günümüz gerçekten teknoloji çağı, eğer bu teknolojiyi iyi kullanabilirsek biz problemleri çok daha hızlı çözüp, çok daha hızlı sonuç elde etme imkanımız var. Bu sistemde biz onu amaçladık. Daha önce geçen yıl bu işi yazıyla yapılmasıyla ilgili bir çalışma yaptık. Eğer kağıt üzerinde yazıyla yapıldığı zaman sistemin işlenmesi, problemin çözülmesi o kadar uzuyordu ki yani bir problemi belki bir ayda ilgili kurumuna ulaştırıp tekrar geri dönmesi mümkün gözükmüyordu. Bir de şu vardı. Sisteme kimin gireceği belli değildi. Sistemin nasıl olacağı belli değildi. Böyle olunca özellikle bilgisayar üzerinden ve web tabanlı bir şekilde bir iletişim istemini kurarak kesinlikle problemlerin hızlı bir şekilde ilgili kuruma ulaşması, ilgili kurumunda hızlı bir şekilde bu problemi çözerek ilgililerine tekrar geri dönmesini sağlamaktı amacımız” dedi.

Bütün kurumların aslında kanunlarla, yönetmeliklerle verilen, belirlenen görevleri var diyen Özdemir, “Şimdi her hangi bir problem tespit edildiğinde, ilgili kuruma bu bir şekilde geldiğinde bu problemin hızlı bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Bizde bunu Kars’ta çocuklarımız üzerinden özellikle yaptık ki çünkü eğer biz çocuklarımızın problemini çözersek, geleceğimizin sıkıntılarını gidermiş olacağımıza inanıyoruz. Eğer sıkıntılı bir çocukluk, sıkıntılı bir gençlik dönemi yaşayan herkes ileride sıkıntılı, problemli bir sistem, problemli bir hayat, problemli bir ortam, işte problemli bir toplum oluşturuyoruz. Onun için amacımız kesinlikle toplumumuzdaki bu huzuru sağlamaktır. Bu projeyle başta öğretmenlerimiz bu işin şu anki temel işi götüren kesim. Onun dışında aslında bu projeyi biz sağlıkla, aile hekimliğine özellikle, diyanetle, muhtarlarımızla ve sivil toplum örgütlerini de bu işin içine alarak çok daha geniş bir kesime ulaştırmayı düşünüyoruz. Şimdi sadece problem öğretmenler tarafından değil, aslında aile hekimleri tarafından da şuanda ailelerdeki ve toplumdaki problemler tespit edilebilir. Ama biz bunu da ikinci aşama olarak bu sistem içerisine dahil etmeyi düşünüyoruz. İmamlarımızın bu sistem içerisine alınmasını özellikle zaman içerisinde onu düşünüyoruz. Çünkü toplumun bütün kesimlerini alırsak toplumdaki problemleri çok daha hızlı şekilde çözeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Kars’ta hayata geçirilen ‘Huzurlu Okul, Huzurlu Toplum’ projesi ile kentte yaşayan 0-17 yaş arasındaki çocukların karşılaştığı problemlerin, yetişkinlerle kurdukları ilişkilerde yaşadıkları sorunların ve eksikliklerin öncelikle öğretmenler ve diğer kamu kurum personeli aracılığıyla tespit edilerek, bu sorunların karar verici mercilere iletilmesi amaçlanıyor.

Çocuklarla birebir iletişim halinde olan öğretmen, kamu personeli ve ailelerin, çocuklara doğru ve etkili bir iletişim içerisinde olabilmeleri, onların beklenti ve ihtiyaçlarını anlayarak bilinçli bir rehberlik yapabilmeleri sağlanacak. Çocukluk döneminde yaşanabilecek zorlukların önüne geçilerek çocukların sağlıklı, kendine güvenen, başarılı bireyler olmaları yönünde önemli adımlar atılarak, ilin huzur ve akademik başarı düzeyi artırılacak.

Proje çerçevesinde hayata geçirilen Kars Bilgi Sistemi (KABİS) tanıtımı yapıldı. KABİS öğrencilerin birçok sorununun eken teşhisini, tespitini sağlayarak tedbir alabilme ve sorunun muhatabı olan kurumun direkt müdahale etme imkanı sağlanacak. Böylece Öğrenci Takip Sistemi, sorunların takibini ve çözümünü kolaylaştıracak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.