1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 18 Afganistanlı Kaçak Yakalandı
Kars’ta Havalar Soğudu Soba Satışları Arttı

Kars’ta Havalar Soğudu Soba Satışları Arttı

Kars’ta havaların aniden soğuması soba satışlarını artırdı.

A+A-

- Kars’ta havaların aniden soğuması soba satışlarını artırdı.

Soba ticaretiyle uğraşan satıcılar, havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında artış yaşandığını belirttiler. Kars’ta soğuyan hava ile birlikte vatandaşlar da kışlık hazırlıklarını yapmaya başladı. 8 ayı kış olan ve eski 30’larda hava sıcaklığının hakim olduğu kentte, vatandaşlar sobacıların yolunu tuttu.

Genellikle kömür ve tezek sobalarına yönelen vatandaşlar, Bayram arifesinde işlerinin durgun olduğundan yakınan sobacıların da yüzünü güldürdü.

Kentte soba ticaretiyle uğraşan esnaflar, havaların soğumasıyla birlikte soba satışlarında artış olduğunu belirttiler.

Şu anda soba fiyatlarının da makul seviyede olduğunu ifade eden esnaflar, “Piyasalar canlandı. Uzun zamandan beri işlerimiz durgundu, Vergimizi, sigorta primlerimizi ve dükkan kiramızı ödeyemez duruma gelmiştik” dediler.

Kış hazırlıkları olmazsa iş yapacağımızda yok diyen sobacılar, bugünlerde piyasada kıpırdama olduğununu kaydettiler.

Kars’ta havaların soğumasıyla birlikte sobacıların yolunu tutan vatandaşlar ise en çok tezek sobasına rağbet gösteriyor. Odun 600, kömürün 800 TL. olduğu kentte tezek fiyatlarının uygun olması dolayısıyla tezek sobalarının satışında artışa neden oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.