1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Öğrencilere 'Bölgenin Biyoçeşitliliği' Anlatıldı
Kars'ta ÇATAK Projesi Devam Ediyor

Kars'ta ÇATAK Projesi Devam Ediyor

Kars’ta Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) Projesi kapsamında 9 bin dönüm arazinin taşları toplandı.

A+A-

Kars’ta Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) Projesi kapsamında 9 bin dönüm arazinin taşları toplandı.

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Dr. Hüseyin Düzgün, ÇATAK Projesi ile hassas alanlarda doğal yapının korunması amacıyla, tarımsal üretim yapan üreticilerin kayıtlı ve kontrollü üretim yapmaları ve çevreye zarar veren üretim modellerinden vazgeçmelerinin sağlandığını belirtti.

Düzgün, ÇATAK projesi kapsamında Digor’da Fettah Koşan’ın projeden faydalanarak hibe sözleşmesi imzalandığını, arazi kontrolleri gerçekleştirildiğini ve arazisini temizleme çalışmaları başlandığını söyledi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, “Kars için İl Proje Uygulama Komisyonu tarafından uygun görülen alanlarda kategorileri gerçekleştirenlere dekar başına yılda bir defa olmak üzere üç yıl süre ile 60- 135 TL destekleme yapılacaktır. Bu manada 2.kategoride olan Kars’ın arazilerinin yoğun taşla kaplı alanların temizlenmesi hem ilimiz tarımına taştan temiz araziler hem de çiftçimize dekara iki yıl 60 TL destek verilecektir” dedi.

Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla başlatılan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programı kapsamında Kars’ta genelinde 9 bin dönüm alan arazide taş toplama etkinliği gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.