1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ani'nin 'Mobil Uygulaması' Yayında
Kars’ta Bıldırcın Kıyımı

Kars’ta Bıldırcın Kıyımı

Kars’ta "Bıldırcın Avı" sezonun açılmasıyla birlikte rastgele yapılan avlanmada adeta bıldırcın kıyımı yapılıyor.

A+A-

Kars’ta av sezonun açılmasıyla birlikte rastgele yapılan avlanmada adeta bıldırcın kıyımı yapılıyor.

Pazardan mal kaçırırcasına günü birlik yapılan avda ise günlük çok sayıda bıldırcın tüfekle vurularak öldürülüyor. Kars’ta gelişi güzel yapılan avlanmaya ise yetkililer bakmakla yetiniyor. Limit üstü yapılan avlar ise dikkat çekiyor.

Özellikle tahılların biçildiği bu günlerde yapılan sürek avlarından adeta bıldırcınlara kaçma fırsatı bile tanımıyor. Birçok noktada aynı anda yapılan av ise doğa ve hayvan severleri rahatsız ediyor. Avlanmak için vatandaşların arazilerine izinsiz giren avcılar ile arazi sahipleri arasında da zaman zaman kısa süreli gerginlik yaşanıyor.

Kars’ta önüne gelenin tüfek alarak av belgesi aldığına dikkat çeken vatandaşlar, av belgesi verilen avcıların psikolojik yapıları da göz önünde bulundurularak av belgesi verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Eline tüfek alanın av çıktığına dikkat çeken vatandaşlar, tecrübesiz avcıların kazalara da davetiye çıkardığını hatırlatarak yetkililerden bakkaldan ekmek alır gibi herkese av teskeresi vermemeleri konusunda uyarıda bulundular.

Kars’ın her yerinde hafta sonu ve hafta içinde avcıların avlandığına dikkat çeken vatandaşlar, Bıldırcın avına gidenlerin ördek ve keklikte avladıklarını belirterek yetkililerden bu konularda gerekli kontrolleri yapmalarını istediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.