1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Aras EDAŞ'ın Fatura Zulmü
Kars'ta Aras EDAŞ'ın Fatura Zulmü

Kars'ta Aras EDAŞ'ın Fatura Zulmü

Kars'ta Aras EDAŞ'ın fatura zulmü bitmek bilmiyor.

A+A-

Kars'ta Aras EDAŞ'ın fatura zulmü bitmek bilmiyor.

Fatura kesimi için abonelere giden Aras EDAŞ personeli, elektrik endeksini yanlış ve keyfi girince onlarca vatandaş mağdur oldu. Elektrik faturalarındaki farklılıkları gören vatandaşlar ise duruma isyan etti.

TEDAŞ'ın özelleştirilmesi ile Ardahan, Ağrı, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars'ta elektrik dağıtım hakkını alan Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi, vatandaşı isyan ettiren uygulamalarına devam ediyor.

PolitiKARS.com'a şikayetlerin başında, Aras EDAŞ personelinin hataları geliyor. Yüzlerce vatandaşın mağdur olduğu uygulamaların; abonelik, abone değişiklikleri, fatura okuma, tahsilat ve açma-kapama süreçlerinde yaşandığı belirtiliyor.

Aras EDAŞ İl Koordinatörü Bülent Gürel’in, Kars ve Karslıya karşı ön yargılı olarak görev yaptığı belirtiliyor. Sahada ki personelin dahi tüm olumsuzluklarda “il koordinatörünün emri var” diyerek çözümden kaçındığı da vatandaşlar tarafından ifade ediliyor.

Koordinatör Gürel’den hizmet talep eden vatandaşlara cevabı ise “işim elektrik satmak ve tahsilat yapmak, altyapı beni ilgilendirmez, benim işim tahsilat” dediği de belirtildi.

KUSUR ÇOK HİZMET YOK…

Hizmet kusurları konusunda vatandaşı canından bezdiren Aras EDAŞ, personelinin hatasını yine vatandaştan çıkartıyor.

Aras EDAŞ'ın yaptığı uygulamalar yüzünden mağduriyet yaşayan vatandaşlar; haksız uygulamalardan vazgeçilmesi konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’dan yardım bekliyor.

Aras EDAŞ Kars İl Koordinatörlüğü personelinin yaptığı hata vatandaşın cebinden çıkıyor. Özelleşen dağıtım şirketinin tahsilat işlemleri ve kesme-açma hizmetleri ise alt taşeronlara yaptırılıyor.

“ENERJİ KESME-AÇMA BEDELİ”

Vatandaşın bir fatura dönemini bir gün bile geçirmesine izin vermeyen uygulamada, “kesme-açma bedeli” adı altında fatura bedellerine yakın bir rakamın bir sonraki faturaya mahsuben işlendiği, bu rakamların il genelinde milyarlarca lira haksız gelire sebep olduğu da ifade ediliyor.

Taşeron firmaların kesme-açma işlemleri karşılığında bedel aldıkları ve bu sebeple vatandaşa herhangi bir uyarıda bulunmadan vakitsiz olarak enerji kestikleri de biliniyor.

VATANDAŞA KAZIK

Elektrik kesim günlerinde gelen yetkililerin kesim yaparken elektrik endeksini farklı girmeleriyle 50 liralık faturanın binlerce liraya çıkabileceği durumların yaşandığı da farklı uygulamalar arasında. Haksız kesilen faturalara itirazın ise ancak faturaların ödenmesi sonrasında işleme konulacağı ifade ediliyor.

BORÇ ÖDENMEDEN İTİRAZ YOK

Faturalar ödenmeden itiraz dilekçelerinin işleme konulmadığını belirten vatandaşlar, çaresizce haksız ödeme yapıyor.

Onlarca Karslı haksız faturalanmış borcu ödeyerek, mağduriyetin giderilmesinin beklediğini kaydetti.

Elektrik fatura kesimi esnasında Aras EDAŞ personelinin daha dikkatli olmasını isteyen vatandaşlar; insanlara kasıt mı yapılıyor burada? diyerek konu hakkında yetkililerin hareket geçmesini istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler