1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Karayolları Araç Filosunu Güçlendirdi
Kars’ta Ambulanslara Sürücüler Yol Vermiyor

Kars’ta Ambulanslara Sürücüler Yol Vermiyor

Kars’ta kaza ve vakalara giden 112 Acil Servis Ambulanslara sürücülerin yol vermiyor.

A+A-

- Kars’ta kaza ve vakalara giden 112 Acil Servis Ambulanslara sürücülerin yol vermiyor.

Kent merkezinde tepe lambaları ve sirenleri açık seyreden ambulanslara sürücülerin yol vermemesi ve yardımcı olmamaları 112 yetkililerini ve hasta yakınlarını çileden çıkarıyor.

7/24 hayat kurtarmak için uğraştıklarını belirten 112 ekipleri, sürücülerin kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Saniyelerin dahi çok önemli olduğu vakalarda siren ve tepe lambaları açık olmasına rağmen ambulansa yol verilmemesine anlam veremediklerini ifade eden 112 çalışanları, herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Doktoru, sağlık memuru ve şoförüyle bir vakadan diğerine yetişmeye çalışan ekipler, sürücülerin kendilerine yol vermemesiyle birlikte vakalara yetişmekte zaman zaman sıkıntı yaşıyor. Kars’ta 112’ye gelen ihbarları değerlendiren 112 acil servis çalışanları 1 doktor, 1 ATT uzmanı ve 1 şoför ile hemen harekete geçerek, ihbar alınan adrese hareket ediyor.

Ancak özellikle şehir merkezinde ilerlemekte zorluk çeken ambulanslara sürücüler yardımcı olmuyor. Dakikalarca arkalarında siren çalan ambulansın önünde ilerleyen ve yol vermeyen sürücüler, ambulansların vakalara biran evvel yetişmesine de engel oluyor. Özellikle bu konuda sıkıntı yaşayan ambulans sürücüleri kendilerine yardımcı olunmasından dert yandı.

“HASTA YAKINLARI SÜRÜCÜLERİ AMBULANSLARA KARŞI DUYALI OLMAYA DAVET ETTİ”

Ambulansların kaza mahalline veya her hangi bir hastaya erken ulaşmasının hayat kurtardığını ifade eden vatandaşlar, “Hastaya giden görevliler çabuk hareket etmek zorundadır. Ambulans sürücüleri bir nevi zamanla yarışıyor. Hastaya erken müdahale etmek zorunda. Bizler vatandaşlar olarak ekiplere yardımcı olmalıyız” dediler.

Vatandaşlar, özellikle Faikbey Caddesi üzerinde ambulansların sıkıntı yaşadığı belirtirken, kent merkezinde sürücülerin, ambulans ve itfaiye ekiplerine yardımcı olmalarını gerektiğine dikkat çektiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.