1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 7’si Rütbeli 49 Polis Açığa Alındı
Kars’ta 7’si Rütbeli 49 Polis Açığa Alındı

Kars’ta 7’si Rütbeli 49 Polis Açığa Alındı

Kars’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 7’si rütbeli toplam 49 polis açığa alındı.

A+A-

Kars’ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 7’si rütbeli toplam 49 polis açığa alındı.

FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle yurt genelinde görevinden uzaklaştırılan 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubundan 49’unun Kars İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda bulunduğu öğrenildi.

667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 2’nci maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Kars İl Emniyet Müdürlüğünde 7’si çeşitli rütbelerde, toplam 49 polis memuru açığa alındı.

Haberin öncesi...

9 Bin 103 Polis Açığa Alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü, “FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığını” açıkladı. 81 kentteki operasyonla da binden fazla polis gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, “Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9 bin 103 emniyet teşkilatı mensubunun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Kurumun resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, polislerin, 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname’nin 2. maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen örgütle bağlantılı olabileceği ifade edildi.

Toplam 273 bin 846 personeli var

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü’nce, 2 bin 523’ü amir olmak üzere toplam 12 bin 801 polisin açığa alınmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2017 performans programındaki rakamlara göre, kuruma bağlı toplam 273 bin 846 personel görev yapıyor.

81 kentte gözaltı operasyonu

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dün 81 kentte operasyon düzenlendi.

Habere göre operasyon, “FETÖ'nün 'Emniyet mahrem yapılanması'na” yönelik gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce 8 bin 500 polisle eş zamanlı olarak başlayan operasyonlarda 1120 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında arama yapıldı. DHA, aramalarda, “sahte kimlikler ve sürücü belgeleri, dijital materyal ve iletişimde kullanılan cihaz ve aparatlar, dokümanlar ve altın, döviz ve para bulunduğunu” yazdı. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.