1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Uluslararası Aşıklar Bayramı BAŞLIYOR
Kars’ta 420 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Kars’ta 420 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Kars’ta polis ekibinin bir TIR’da yaptığı aramada piyasa değeri 3 milyon lira olan 420 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

A+A-

Kars’ta polis ekibinin bir TIR’da yaptığı aramada piyasa değeri 3 milyon lira olan 420 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nce sigara kaçakçılarına yönelik yürütülen çalışmalarla sigara kaçakçılarına darbe vuruldu. KOM ekipleri, kent girişinde durdurduğu yabancı plakalı TIR’da yaptığı aramada, piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL olan 420 bin paket kaçak sigara ve irsaliye faturası olmayan 12 bin adet cam tabak ele geçirdi. Kaçak sigara ve tabaklara el koyan polis, şüpheli M.A. ve S.E.’yi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli tahkikata başlanırken, soruşturma Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çok yönlü olarak devam ediyor.

Öte yandan, Kars’ta ele geçirilen sigaranın kentte tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi. Ayrıca 2015 yılında ilk 8 ay içerisinde Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalarda yaklaşık 1 milyon paket kaçak sigara ele geçirildiği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Ekonomide kayıt dışılığı artıran, vergi adaletini bozan, piyasalarda adil rekabeti ortadan kaldıran ve insan sağlığını tehdit eden sigara kaçakçılığıyla mücadelemizin, kararlılıkla devam edecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.