1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 18 Afganistanlı Kaçak Yakalandı
Kars’ta 18 Afganistanlı Kaçak Yakalandı

Kars’ta 18 Afganistanlı Kaçak Yakalandı

Kars’a, yasa dışı yollarla giriş yapan 18 Afganistanlı bir minibüste yakalandı.

A+A-

Kars’a, yasa dışı yollarla giriş yapan 18 Afganistanlı bir minibüste yakayı ele verdi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince, kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda, Paşa Çayırı Yolu üzerinde durumundan şüphelenerek durdurulan bir minibüs içerisinde yapılan kontrollerde şoför haricinde Afganistan uyruklu oldukları tespit edilen ve Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yaptığı değerlendirilen 18 Afganistanlı yakalandı.

Afganistanlıların yapılan kimlik kontrollerinde üzerlerinde her hangi bir pasaportlarının olmadığı ve kimlik ibraz edemediklerinin anlaşılması üzerine şüphelilerin Türkiye’ye yasa dışı yollardan girdikleri tespit edildi. Araç sürücüsüne TCK Madde 79 Göçmen Kaçakçılığı suçundan adli işlem yapılırken, Afganistan uyruklu 18 kişi ise gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için Yabancılar Büro Amirliği’ne teslim edildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalarımız, demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.