1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. ODTÜ Mimarlık Öğrencileri Kars’ta
Kars’ın Kaz ve Hindi Pazarı

Kars’ın Kaz ve Hindi Pazarı

Kars’ta kar ve buz yiyen kazlar ile yılbaşı hindileri için pazar kuruldu.

A+A-

Kars’ta kar ve buz yiyen kazlar ile yılbaşı hindileri için pazar kuruldu. Merkez mahallesinde kurulan pazarı çıkarılan bu şirin hayvanlar için belirlenen fiyatlarda birbirine yakın. Haftanın 7 günü açık olan pazarda kazlar 80-120 TL, hindiler ise 60-120 TL arasında satılıyor.

Kış mevsiminin gelmesiyle kanatlı hayvanlarının kesimi ve satımı da arttı. Kaz fiyatlarında geçtiğimiz yıla oranla çok fazla değişiklik olmazken, hindi fiyatlarında yüksek oranda artış görüldü. Hindiler geçtiğimiz yıl en fazla 100 TL’ye satılıyordu bu yıl ise 120 TL’ye alıcı buluyor. Kazlarda ise durum pek değişmedi. Geçen yılda en fazla 120 TL’ye pazarda alıcı bulan kazlar bu yıl da aynı fiyata satılıyor.

Kaz satıcısı Serhat Demir, “Kaz satışlarımız başladı. Ancak şuan henüz alıcısı yok. Köylüler de kaz getirmiyorlar. Bu yıl kaza rağbet yok. Geçen yıllarla kıyaslanırsa şuan fiyatları 80-120 TL arası fiyatlara satmaktayız. Sattığımız kazın ağırlığı ise 2,5 ile 3 kilo arası. Masrafları düştüğümüzde tanesinde 5 ila 10 TL kârımız olmakta. Şuan pazara 55 tane kaz getirdim, bunları sattıktan sonra yenilerini köylerden alıp getireceğim. Her gün burada pazar açıyoruz.” dedi.

Yılbaşı masalarını süsleyen hindilerin bu yıl kazara rakip olduğunu söyleyen hindi satıcısı Şahin Olgan, “Hindi satışlarımızı bu yıl erken başlattık. Hindiler özellikle yılbaşı gününe bir hafta kala daha çok alıcı bulmakta. Hindi fiyatları 60 TL’den başlıyor 120 TL’ye kadar çıkmakta. Bugün 50 adet hindi pazara getirdim. Yapmış olduğumuz masrafları bakalım kurtarabilecek miyiz? Onun hesabını yapıyorum.” diye konuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.