1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. 'Demiryolu İşçileri'nin Güncesi
Kars Türküleri Albümünün Yapımcılığını da Kendisi Yaptı

Kars Türküleri Albümünün Yapımcılığını da Kendisi Yaptı

Kars’ta gazetecilik, müzik derleme, besteleme, yapımcılık ve yazarlık çalışmaları ile dikkat çeken Salih Şahin 2’nci Kars Türküleri albümünü de çıkardı.

A+A-

Kars’ta gazetecilik, müzik derleme, besteleme, yapımcılık ve yazarlık çalışmaları ile dikkat çeken Salih Şahin 2’nci Kars Türküleri albümünü de çıkardı. “Senin İçin” isimli yeni albümde Kars’tan 15 duyulmamış eser bulunuyor.

“ALBÜMDE İLKLER DİKKAT ÇEKİYOR”

Yaptığı çalışmalarda ilkleri ile dikkat çeken gazeteci-yazar, müzisyen Salih Şahin 2’inci albümde de ilkler dikkatten kaçmıyor. Kars’ta ilk defa Türkiye Türkü Bayramını düzenleyen, Kars-Ardahan-Iğdır Türkülerini ve Oyun Havaları kitabını, Kuzeydoğu Kültüründe Kars Manileri kitabını, Kars Türküleri albümünü ilk defa yayınlayan Şahin ilk albümünü “Bir Kuş Olaydım” adıyla çıkarmıştı. İlk albümünde Kars’tan 12 eser bulunuyordu. İlk albümdeki 12 eserin tümü TRT Müzik Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen denetlemede onaylanmıştı.

Kul Şahin mahlası ile şiirlerini yazan Salih Şahin “Senin İçin” adını verdiği yeni albümünü 15 bilinmeyen Kars Türküsüne yer verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile müzik eserleri yapımcılığı firmasını da oluşturan emekli matematik öğretmeni olan Salih Şahin yeni albümünün yapımcılığını da üstlendi. Yeni ürettiği “Sazuta” adını verdiği müzik aleti ile kopuzu da yeni albümde türkülerin müzik formlarına göre kullandı.

Kars’ta türkü derlemeleri ile ve söz ile beste çalışmaları nedeni ile Kars’ın Sarısözen’i, Kars’ın Ertaş’ı adı verilen Salih Şahin amacının sahipsizlikten erozyona uğrayan Kars ve Ardahan Halk Müziğini yaşatmak olduğunu söyledi.

Şahin yeni albümünde sözü Aşık Şeref Taşlıova’ya ait olan ve TRT’nin düzenlediği Atatürk Değişleri yarışmasında Türkiye 1’incisi olan “Biri Anadolu Biri Atatürk” adlı şiirini de besteleyerek okudu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.