1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kağızman - Erzurum Karayolu Ulaşıma Kapatıldı
Kars Kaşarının Logosu Belirlendi

Kars Kaşarının Logosu Belirlendi

Coğrafi işareti alınan Kars Kaşarı bundan sonra logoyla satılacak.

A+A-

Karslı kaşarı üreticilerine, coğrafi işareti alınan ve logosu belirlenen Kars Kaşarı için eğitim verildi. Bundan böyle logosu olmayan kaşarlar Kars Kaşarı olarak satılamayacak.

Coğrafi işareti alınan Kars Kaşarı bundan sonra logoyla satılacak. Yarışma sonucu belirlenen logo, düzenlenen eğitimle Karslı kaşar üreticilerine tanıtıldı. Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği tarafından Serhat Kalkınma Ajansına sunulan ve destek almaya hak kazanan “Coğrafi İşaretli Kars Kaşarı Üreticilerinin Problemlerinin Belirlenmesi, Çözümler, Eğitimi ve Örgütlenmesi” projesi kapsamında Uzman Eğitici Derya Nizam tarafından bölge illerindeki peynir üreticileri ve bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcilerine eğitim verildi. Derya Nizam, logonun sadece coğrafi işaret tescil belgesinde yer alan üretim tekniklerini kullanan üreticiler tarafından kullanılabileceğini söyledi. Coğrafi işaret ve logo kullanmanın avantajlarını anlatan Nizam, daha sonra üreticilerin sorularını cevapladı.

Coğrafi İşaret Denetim Komisyonu Üyesi ve SERKA temsilcisi Mehmet Su da Kars Kaşar Peynirinin coğrafi işaretinin korunabilmesi amacıyla üreticilerin örgütlenmesi gerektiğini vurgulayıp “Coğrafi İşarette örgütlenmenin sağlanması ile önce kalite korunacak daha sonra üretici ve tüketici bilinçlenecek. Ardından örgütlenme içerisindeki otokontrol sistemiyle üreticilerin kendini denetleyeceği bir sistem ortaya çıkmış olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.