1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Bayrampaşa Deresi Islah Ediliyor
Kars İtfaiye Müdürlüğü Vatandaşları Baca Temizliği Konusunda Uyardı

Kars İtfaiye Müdürlüğü Vatandaşları Baca Temizliği Konusunda Uyardı

Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaklaşan kış mevsimi öncesinde vatandaşları muhtemel baca yangınları ile karşılaşmamaları için baca temizliği yaptırmaları konusunda uyardı.

A+A-

- Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaklaşan kış mevsimi öncesinde vatandaşları muhtemel baca yangınları ile karşılaşmamaları için baca temizliği yaptırmaları konusunda uyardı.

İtfaiye Müdürü Cemil Acay, kış mevsiminde yaşanan yangınların büyük bölümünün, temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı belirtti.

Acay, muhtemel baca yangınlarının yaşanmaması için baca temizliği yaptırılmasının önemine işaret etti. İtfaiye Müdürü Cemil Acay, baca tıkanıklıkları ve ters esen rüzgarlar nedeniyle bacaların çekmediğine temas edilerek, sobadan sızan gazlardan dolayı birçok vatandaşın hayatını kaybettiği ya da hastanelerde tedavi görmek zorunda kaldığı söyledi.

Zamanında yapılacak baca temizliğinin, üzücü olayların önüne geçeceğini dile getiren Kars Belediyesi İtfaiye Müdürü Cemil Acay, “Kış mevsiminde özellikle 50 tane yangın yaşıyorsak, bunun 40 tanesi baca yangınıdır, çatı yangınıdır. Bunda ihmalkarlık var. Vatandaşlarımız sobalarını yaz mevsiminde kapatıyor. İçindeki kurum kimyasal madde haline geliyor. Tekrar kışın yakıldığı zaman o yangına dönüşüyor. Biz bunları sürekli vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Kış mevsimi başlamadan itfaiyeye müracaatta bulunsunlar. Bizim ekiplerimiz sürekli hazırdır. Vatandaşa yardımcı oluruz, bacalarını temizleriz, kışında sobalarını yaktıklarında yangın olayı yaşamazlar” dedi.

Bacaların temizliği kadar bakımlarının da önemli olduğunu ifade eden Cemil Acay, iyi bir ısınma, sağlıklı bir baca ve sağlıklı bir çevre için kaliteli yakıt kullanılmasına özen gösterilmesi ve bacalarda oluşan çatlaklara karşı da kış gelmeden önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Baca temizliğinin uzman kişilere yaptırılmasının önemine de değinen Cemil Acay, Belediye İtfaiyesinin bu konuda da hizmet verdiğini ve dileyen vatandaşların İtfaiye müdürlüklerine başvurarak her türlü bilgi ve desteği alabileceklerini bildirdi.

Kars Belediyesi İtfaiye Müdürü Cemil Acay, vatandaşlardan, doğalgaz kombileri ve şofbenlerinin temizliği hakkında başvurular aldıklarını, bu konuda itfaiye müdürlüğünün yetkili olmadığını, vatandaşların bununla ilgili olarak yetkili servislere başvurması gerektiğine de dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.