1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Türkiye 2'nci Kez Sandık Başına Gitti
Kars 'İl Koordinasyon Kurul'u Toplandı

Kars 'İl Koordinasyon Kurul'u Toplandı

Kars İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Vali Rahmi Doğan başkanlığında yapıldı.

A+A-

Kars’ta İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Vali Rahmi Doğan başkanlığı’nda yapıldı.

Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Rahmi Doğan, “Bu yıl yaz erken geldi. Dolayısıyla işe hızlı başlamak istiyoruz. Geçen hafta itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından KÖYDES yatırımları da belirlendi. Dolayısıyla bunları görüşeceğiz. Geçen yıl ilimizde çok ciddi anlamda yatırımlar gerçekleşti. Valilik olarak Özel İdare olarak çok ciddi yatırımlar yaptık. Kars’ın bu yatırımlara ihtiyacı vardı. Bakanımızın da girişimleri, destekleri sayesinde 2017 yılını başarılı bir şekilde tamamladık. Kurumların gelir durumları artık yavaş yavaş netleşmeye başladı. Bakanımızın son ziyaretinde ifade ettiği gibi bir takım yatırımlar müjdesini de verdi. İlimiz için bir stadyum yapılması hususunda Erzurum çevre yolunun sağında 53 dönümlük bir arazi üzerinde stadyum da olmak üzere bu yılki yapacağımız yatırımlar yavaş yavaş belli olmaya başladı” dedi.

Doğan, “Geçen yıl 210 kilometre köy grup yolu yaptık, sıcak asfalt yaptık. Zaten hükümetimizin almış olduğu karar bundan sonra stabilize yol çalışmasının yapılmaması, yapılacaksa da sıcak asfalt yapılması yolunda talimatlar var. Biz bunu zaten geçen yıl içerisinde başlatmıştık. Ve Kars tarihinde görmediği kadar bir sıcak asfalt çalışması yaptık. Bu yıl bu yatırım devam edecek. Bize KÖYDES’ten belirlenen rakam 40 milyon TL., geçen yıl bu 25 milyon liraydı. Bu 40 milyona çıktı” diye konuştu.

Vali Rahmi Doğan’ın konuşmasının ardından koordinasyon kurul toplantısı başladı. Toplantı yatırımcı kurumların yetkililerinin çalışma ve projeleri hakkında yaptıkları sunumun ardından sona erdi.

Valilik Gazi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkan Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ve yatırımcı daire amirleri katıldı.

Kars 'İl Koordinasyon Kurul'u Toplandı

Kars 'İl Koordinasyon Kurul'u Toplandı

Kars 'İl Koordinasyon Kurul'u Toplandı

Kars 'İl Koordinasyon Kurul'u Toplandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler