Kars, Iğdır, Ardahan Tanıtım Günleri - 2

Kars, Iğdır, Ardahan Tanıtım Günleri - 2

Kars, Iğdır, Ardahan tanıtım günleri “Güneşin Doğduğu İlk Topraklar” sloganı ile ikinci kez Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen görkemli bir açılışla Ankaralılarla buluştu.

A+A-

- Kars, Iğdır, Ardahan tanıtım günleri “Güneşin Doğduğu İlk Topraklar” sloganı ile ikinci kez Ankara Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen görkemli bir açılışla Ankaralılarla buluştu.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe, Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Iğdır Valisi Davut Haner, Kars Valisi Günay Özdemir, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Kars, Ardahan ve Iğdır milletvekilleri, belediye başkanları, rektörleri ve diğer protokol üyeleri ile birlikte KAI Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, iş adamları, turizm işletmecileri, çok sayıda bürokrat, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Cemil Çiçek, birer konuşma yaparak; tanıtım günlerinin Serhat İllerine hayırlı olmasını dileklerinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Daha sonra bir konuşma yapan Iğdır Valisi Davut Haner; bu yıl ikincisi düzenlenen tanıtım günlerinin Kars, Iğdır ve Ardahan’ın birçok yönüyle tanıtılmasına fayda sağladığını ifade ederek, katılımlarından dolayı başta Sayın Bakanlarımız olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakanlar, Vali Davut Haner ve protokol üyeleriyle birlikte Kars, Iğdır, Ardahan tanıtım günlerinin açılış kurdelesini kesip, stantları tek tek gezdiler. Stantlarda ziyaretçilere yöresel ikramlarda bulunuldu. Iğdır’ın meşhur al elması, Iğdır kaşarı ve patlıcan reçeli herkesin beğenisini kazandı. Daha sonra Kars, Iğdır, Ardahan mahalli halk oyunları ekipleri renkli gösterileri ile ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Yoğun bir ilginin yaşandığı Kars, Iğdır, Ardahan tanıtım günleri etkinlikleri 16-19 Ekim 2014 tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezinde devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.