1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 'Boş Daire'de 119 Seçmen Kayıtlı
Kars Belediyesi'nde İşyeri Hekimi Göreve Başladı

Kars Belediyesi'nde İşyeri Hekimi Göreve Başladı

Kars Belediyesi'nde "iş sağlığı güvenliği" çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Kars Belediyesi 6331 Sayılı Yasa Gereği 2014 yılından bu yana iş sağlığı güvenliği çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Yasa kapsamında iş yeri hekimi buldurma zorunluluğuna uygun olarak iş yeri hekimi Uzman Dr Cem Terece Kars Belediyesi’ndeki görevine başladı.

Yaklaşık 200 personelin işe giriş muayenelerini yapan hekim daha sonra iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri vermeye başladı. Eğitimin sonunda çalışanların sertifikalandırılacağı açıklayan İSG Uzmanı Esra Deniz; “Amacımız tüm çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilip onlara çalışma ortamlarında karşılaşabilecekleri tüm risklere karşı duyarlı hale getirilmesi ve yapılan işe giriş muayeneleri ve ileride yapılacak rutin kontrollerle çalışanlarımıza muhtemelen meslek hastalıklarında korumaktır” dedi.

Deniz, “Yine bu amaçla birimlerimize ait risk analiz raporları hazırlayarak eksikler tespit edilmiş ve daha güvenli çalışma ortamı oluşması için gerekli tüm önlemler alınmaya başlamıştır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.