1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış İçme Suyu Şebekesi Değişiyor
Kars Barajı Sulama Hattı Çalışmaları Sürüyor

Kars Barajı Sulama Hattı Çalışmaları Sürüyor

Tamamlandığında 475 bin 780 dekar tarım arazisini sulayacak “Kars Barajı Sulama Hattı” çalışmaları aralıksız devam ediyor.

A+A-

Tamamlandığında 475 bin 780 dekar tarım arazisini sulayacak “Kars Barajı Sulama Hattı” çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Kars Barajı’ndan beslenecek olan Kars Barajı Sulaması iletim hattına dev borular döşeniyor. Kars Barajı Sulama iletim hattına döşenen dev borulardan saniyede 18,5 M3 Ton su sulama şebekesine aktarılacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden, Kars Barajı sulama iletim hattı sayesinde 475 bin 780 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. 20 bin 932 metre uzunluğundaki hat, cazibeli olarak 3.80 santimetre çapında dev CTP boruların döşeme çalışmaları sürüyor.

Kars Barajı’ndan Kars merkez, Akyaka, Arpaçay, Digor ve Susuz ilçelerinde 475 bin 780 dekar tarım arazisinin suyla buluşturacak hatta çalışmalar Yolboyu Köyü’nde tam hız sürüyor. Çok sayıda iş makinesinin aynı anda çalıştığı bölgede bir taraftan dev çukurlar açılırken, diğer taraftan çukurlardan çıkına hafriyat kamyonlara doldurularak taşınıyor. İçerisinden araçların geçtiği 3.80 santimetre çapındaki CTP borular ise itina ile açılan çukurlardan döşeniyor.

Öte yandan Sulama iletim kanalı üzerinde kurulacak olan 2.24 megavat (MW) kurulu gücündeki Çatma HES ile 9.76 GWh/yıl enerji üretilecek. Kars bölgesinde sulu tarımda yüzde 100’lük bir verim elde edilecek.

Özel üretim tırlar ile getirilen boruların birinin boyu 12 metre, ağırlığı ise 16 ton. Kars merkez, Arpaçay, Akyaka, Susuz ve Digor ilçelerinde 475 bin 780 dekar tarım arazisinin sulanması hedefleniyor. İletim hattı sayesinde suya kavuşacak araziler sayesinde milli ekonomiye yıllık 105 milyon 194 bin lira gelir sağlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.