1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta 'Nişan Organizasyonu' Yapanlara Ceza
Kars Arpaçay'da Kuduz Karantinası

Kars Arpaçay'da Kuduz Karantinası

Kars'ın Arpaçay ilçesinde kuduz vakası görülmesi sonucu bir mahalle karantinaya alındı.

A+A-

Kars'ın Arpaçay ilçesinde kuduz vakası görülmesi sonucu bir mahalle karantinaya alındı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Arpaçay'ın Bahçeşehir Mahallesi'ndeki evde bir büyükbaş hayvanda kuduz belirtisi olduğunu tespit etti. Erzurum Veteriner Araştırma Laboratuvarı'ndan alınan test sonuçlarında da hayvanın kuduz olduğu belirlendi.

Bunun üzerine Bahçelievler Mahallesi İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınarak, tüm hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Konuya ilişkin Arpaçay Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Erzurum Veteriner Araştırma Laboratuvarı'ndan alınan test sonuçlarında kuduz virüsü tespit edilen hayvan leşleri idari ve fenni tedbirler alınarak derhal gömülmüştür. Kuduz vakasının görüldüğü Bahçelievler Mahallesi'nde köpek, kedi, sığır, koyun, keçi ve at gibi evcil hayvanların aşılama işlemleri tekrardan başlatılmıştır. Vakanın görüldüğü mahallede idari ve tıbbi tedbirler alınarak karantina alanı tüm mahalleyi kapsayacak şekilde genişletilmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.