1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Ak Parti Milletvekili Adayları Partililerle Buluştu
Kars Ak Parti Milletvekili Adayları Partililerle Buluştu

Kars Ak Parti Milletvekili Adayları Partililerle Buluştu

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimler öncesinde partililerle bira araya gelen AK Parti Kars Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Dr. Yusuf Selahattin Beyribey ve Suat Ögel, Kars’ın kalkınması i...

A+A-

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimler öncesinde partililerle bira araya gelen AK Parti Kars Milletvekili adayları Ahmet Arslan, Dr. Yusuf Selahattin Beyribey ve Suat Ögel, Kars’ın kalkınması için, istikrarın yeniden elde edilmesi için herkesin elini değil, vücudunu taşın altına koyması gerektiğini belirttiler.

AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte partililerle bir araya gelen milletvekili adaylarından Suat Ögel, 2003 yılında AK Parti’nin yeni iktidara geldiği dönemde babasını bir trafik kazasında kaybettiğini, o günkü anı aklına geldiğinde AK Parti’nin bu ülkeye ne kadar faydalı olduğunu ve insanları daha fazlasını isteyen bir toplum haline nasıl getirdiğini yaşadığını söyledi.

“6 SAAT BOYUNCA HAFİF BİR KAN KAYBI, BİR İÇ KANAMASIYLA BABAMI KAYBETTİM”

Kan kaybı ile iç kanama ile babasını kaybettiğini ifade eden Suat Ögel, “2003 yılında Karakurt’ta babam bir trafik kazası geçirdi. O gün araçlarla Sarıkamış’a getirdik. Alet yok, edevat yok, hastane yok, hiçbir şey yok. Bunu acil bir şekilde Kars’a götüreceksiniz. Kars’a getiriyoruz doktor yok, genel cerrah yok, tabiri caizse bir baytar yok. 6 saat boyunca hafif bir kan kaybı, bir iç kanamasıyla babamı kaybettim. Bunları yaşadıkça görüyoruz. Hepimiz okul okuduk , okuduğumuz dönemlere bir kitap bulamıyorduk, bir kitabı bulabilmek için İstanbul’dan, Ankara’dan şuradan buradan kitap getirmek zorunda kalıyorduk. Hastanede o gün hatırlıorum, “ambulans paranız yoksa” hastanızı oradan alıp Erzurum’a götürme şansınız yoktu. Bunun dışında yollarımız bakıyoruz. O gün yolumuz stabilize olduğu için mucura kapıldığı için araba devriliyor, babamı o şekilde kaybediyoruz. Bugün yollarımız bakıyoruz, yollarımız sıfır asfalt, sıcak asfalt, bu kadar büyük kıymetleri öyle bir zaman geliyor ki tabiri caizse insanoğlu balık hafızalı nasıl oluyor da bu kadar yapılmış hizmeti unutuyor” dedi.

“ACABA BU GECE NE OLUR DİYE TEREDDÜTLE YATMAYACAĞIZ. ÇÜNKÜ BURASI BİZİM EVİMİZ. BİZ HERKES İLE KARDEŞİZ”

Birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’nin daha iyi noktalara taşıyacağına inandığına dikkat çeken Milletvekili adayı Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, 1 Kasım seçimlerinden sonra Türkiye’nin yeniden istikrarı yakalayacağa inandığını vurguladı.

Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, “Biz birlik beraberlik ve kardeşlik istiyoruz. Biz ülkemizde huzur istiyoruz. Biz ülkemizde, evimizde rahat rahat oturmak istiyoruz. Bunun yolu sizlersiniz, sizler nasıl isterseniz bu ülke de öyle idare edilecek. Siz derseniz yok biz kardeşlik istemiyoruz. Dostluk istemiyoruz, paramparça olmak istiyoruz. O da sizin kararınız, yani bizim kararımız. Ondan da Allah korusun. Ben bu seçimde inşallah hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde olacağımıza sonsuz inanıyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız, ülkemizi daha iyi noktalara taşıyacağız. Başımızı yastığa koyduğumuz zaman falan yerdeki çocuğumuz düşünmeyeceğiz. Falan yerdeki kızımızı düşünmeyeceğiz. Kendimizde acaba bu gece ne olur diye tereddütle yatmayacağız. Çünkü burası bizim evimiz. Biz herkes ile kardeşiz. Biz işin başındakine destek vermeliyiz. Ve bir kişi olmalıdır. Kim olursa olsun bir kişi, aksi takdirde koalisyonların ne getirdiğini en iyi yaşayan adam benim. Çünkü ben koalisyonlar döneminde milletvekilliği yaptım. Herkes bir taraf çekiyordu. Tıpkı bu geçici hükümette ki HDP’li bakanların Cizre’de yürüdükleri gibi, siz bakanlıkta görevli olacaksınız, o hükümetin elamanı olacaksınız ondan sonra da ineceksiniz birileriyle beraber yürüyeceksiniz. Yok böyle bir şey arkadaşlar. Niye işte koalisyonlarda böyle bir şey. Onun için teşkilatlarımız olarak, kardeşlerimiz olarak, ailemiz olarak el ele vereceğiz Türkiye’de istikrarı yakalayacağız. Türkiye’de istikrarı yakalattırmamız lazım onun yolunu bulacağız” diye konuştu.

“ERMENİSTAN’IN ARKASINDAN GİDEN,ERMENİ DİASPORASININ ARKASINDAN GİDEN, İSRAİL’İN ARKASINDAN GİDEN-GELEN, GELECEK, KÜRDÜ KURTARACAK KÜRDÜ NEREYE KURTARACAK? KENDİNE MAŞA OLMAYA GÖTÜRECEK”

İşlerinin kolay olmadığını ve herkesin bir taraftan vurduğunun altını çizen Milletvekili adayı Ahmet Arslan, Ermenistan diasporasının arkasından gidenlerin maşa olmaktan öteye gidemeyeceklerini belirtti.

Milletvekili adayı Ahmet Arslan, “İşimiz kolay değil, saha zor, seçim zor, herkes bir yerden vuruyor. Biri Dünya’daki güçlü ülkelerin ağzıyla konuşuyor. Diyor ki, “Aman Türkiye Büyümesin, Çünkü Benim Pastama Paydaş Oluyor.” Biri dünyada özellikle bölgemizi karıştırmak isteyen ve kargaşa çıkartmak isteyenlerin izinden giderek, olmayacak şey, düşmanlarımızın bu coğrafyada güçlenmemizi istemeyenlerin kurduğu bir örgütün bu ülkede kargaşa çıkarmasının peşinden gidiyor. Zannediyor ki kendi hayrına olacak. Hayır arkadaşlar bizim hayrımıza olan ancak bizimle gelendir. O nedir? Recep Tayyip Erdoğan’dır. O nedir? Ahmet Davutoğlu’dur. Hangi düşüncedir? Daha düne kadar bu ülkede Kürt yok denen bir zihniyetten, her türlü imkanı sağlayan biz kardeşiz, biz beraber bu coğrafyada bin yıldır yaşamışız, inşallah sonsuza kadar beraber yaşayacağız diyen bir zihniyetin peşinden gidiyoruz. Onların sağladığı imkanlarla ayakta duruyoruz. Dolayısıyla bunun dışında olanlar zannediyor ki Ermenistan’ın arkasından giden, Ermeni diasporasının arkasından giden, İsrail’in arkasından giden gelen gelecek, Kürdü kurtaracak Kürdü nereye kurtaracak? Kendine maşa olmaya götürecek. O yüzden buna izin vermemiz lazım. Buna izin vermemek içinde bu tüp düşüncelerin karşısında birliktelik sağlamamız lazım. Dememiz lazım ki ecdat bin yıldır bu coğrafyayı kanıyla korumuş, bu coğrafyayı bize kanıyla vatan yapmıştır. O zaman biz kanımızla gerekiyorsa bu coğrafyayı vatan olarak korumak adına çocuklarımıza, torunlarımıza bırakmak adına mücadelemizi devam ettireceğiz. AK Parti olmadan, istikrar olmadan ne Türkiye’nin gelecek anlamında 2023 hedefleri anlamında başarılı olabiliriz. Ne biz Kars’ın kalkınmasını devam ettirebiliriz. Kars Dışından bizi arayanlar diyor ki, “arkadaşlar Kars’ta çıkan fotoğraf, bizi çok rahatsız ediyor” biz Kars’a sahip çıkacağız. Biz bütün akrabalarımızı arayacağız. Diyeceğiz ki “Kars’ın üzerinde şu karabulutu kaldırın” 2002’den 2011’e kadar olduğu gibi, Kars’ı başarılı bir şekilde destekleyin. İnşallah biz batı da Karslılar olarak başımız dik gezelim diyorlar. Bunu İstanbul’daki, İzmir’deki, Ankara’daki, Bursa’daki Karslı söylüyorsa, burada bire bir bu olayı yaşayan, bire bir sıkıntısını yaşayan eğer bir hizmet gelirse keyfini yaşayan, eğer şehir artık asfalt yollarla bölünüyorsa, her tarafı asfalt hale geliyorsa bu imkandan yararlanan şehre yeni hastaneler geliyorsa bu imkandan yararlanan, turizm yatırımları geliyorsa bu imkandan yararlanan, okullar yapılıyorsa bu imkandan yararlanan, okullara imkan sağlanıyorsa çocuklarımız daha iyi yetişiyorsa, bu imkanlardan yararlanan çocukları yapılan spor salonlarından yararlanıyorsa, bu imkandan yararlanan kentsel dönüşüm kapsamında şehir gelişiyorsa bu imkandan yararlanan buradaki insanlar bunu görmezlikten gelemezler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.