1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars-Ağrı Halk Sağlığı Uygulamaları Toplantısı
Kars-Ağrı Halk Sağlığı Uygulamaları Toplantısı

Kars-Ağrı Halk Sağlığı Uygulamaları Toplantısı

Kars-Ağrı illeri 'Halk Sağlığı Uygulamalarını Değerlendirme İstişare Toplantısı' başladı. Kars Toplum Merkezi Toplantı Salonunda yapılan istişare toplantısına çok sayıda sağlıkçı katıldı.

A+A-

Kars-Ağrı illeri 'Halk Sağlığı Uygulamalarını Değerlendirme İstişare Toplantısı' başladı. Kars Toplum Merkezi Toplantı Salonunda yapılan istişare toplantısına çok sayıda sağlıkçı katıldı.

Toplantıya, Sağlık Bakanlığı Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr Alev Yücel, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Dr. Yavuz Ateş, Birinci Hukuk Müşaviri Av. Halil Şen, Tüketici ve Çalışan ve Güvenli Başkan Yardımcısı Uzm. Dr Hasan Irmak, Atama Daire Başkanı Ercan Sapmaz, Kars İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan ve Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan sağlığı Şube Müdürü Dr. Orhan Hagi katıldı.

halk-sagligi-istisaresi-(2).jpg

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını Kars İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan yaptı. Mehmet Kan şunları söyledi. “Sağlık politikasının temel amacı vatandaşların ekonomik ve sosyal hayatta sağlıklı bireyler olarak katılımını sağlama ve yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu vesile ile her vatandaşın sağlık hizmetine erişimi açısından eşit olma şansı ve eşit imkâna sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Kişilerin kendi maddi ve manevi varlıklarını geliştirebilmelerini, mutlu ve huzurlu olabilmelerini ihtiyaç duydukları anda sağlık hizmetine ulaşıp bu hizmetten yararlanabilmeleri gerekmektedir. Devlet için bir görev, vatandaş içinde bir hak olan bu amacın gerçekleştirilmesine, bu haktan yararlanmayı zorlaştırıcı ya da zayıflatıcı düzenlemeler takdir edersiniz ki anayasamıza da aykırı düşmektedir. Sağlık hizmetleri doğrudan yaşam hakkıyla ilişkili olması nedeniyle diğer kamu hizmetlerinden de farklılık arz etmektedir. Sağlık hizmetlerinin temel hedefi insan sağlığı mahiyetiyle itibari ile ertelenemez ve itame edilemez bir özelliğe de sahiptir. İnsanın en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkı ile bu yaşamı sürdürebilmesindeki yeri tartışmasız hekimin statüsünü de bu çerçevede değerlendirilerek diğer kamu görevlileriyle bu yönden farklılığın gözetilmesi gerekmekte. Evet değerli arkadaşlar. Sağlık hizmetlerinin devletin sorumluluğu kişilerin hasta olmamalarını sağlamaktır. Bu nedenle biz sağlık çalışanlarının temel sorumluluğu ise kişileri bu hastalıklardan korumaktır. Sağlık çalışanları olarak bu hastalıkları tedavi ederken bu faktörleri de göz ardı etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Sağlık evrensel bir değerdir. Ulusların sağlık sorunları farklı olabilir. Ancak bu dünya üzerinde yaşayan herkesi ilgilendiren bir konudur” diye konuştu.

Ardından Sağlık Bakanlığı Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr Alev Yücel bir konuşma yaptı. Yücel konuşmasında, “Zaten üç gündür sizler de verilerinizi hazırladınız. Elinize sağlık. Bunları burada tartışacağız, konuşacağız. Aksayan yönler var mı dır? Olumlu yönler nelerdir. Bunları paylaşacağız. Bu tür il değerlendirmelerinde iller birbirlerinden de çok tecrübe anlamında faydalanabiliyorlar. Biz de sizlerle burada olunca hakikaten sahada yaşanan durumlarla ilgili çok daha iyi fikir sahibi oluyoruz. Neler yaşandığını, nasıl çözümler bulunduğunu. O yüzden bizler de çok mutluyuz burada olmaktan. Güzel bir il değerlendirmesi toplantısı geçmesini diliyorum. Hepinize kolay gelsin.” dedi

Daha sonra toplantı Ağrı İl Halk Sağlığı Müdürü Cesim Solan’ın sunumundan sonra basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.