1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. AB İnsan Hakları Film Günleri Başlıyor
KARPAT Kars'ta Neler Yapmak İstiyor!

KARPAT Kars'ta Neler Yapmak İstiyor!

PKK ile savaşmak için gönüllü birlikler kurmaya hazır olduklarını beyan eden KARPAT’ın ‘Türk Dünyası Aşıklık Sanatı’ konulu sempozyum ve kültür şöleni kortej yürüyüşü ile başladı.

A+A-

Kürtlere karşı ırkçı söylemleri ile tanınan, başkanlığını Seyfullah Türksoy’un yaptığı Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT)'ın düzenlediği 'Türk Dünyası Aşıklık Sanatı Sempozyumu ve Kültür Şöleni' başladı.

KARPAT’ın Kars'ta düzenlediği ‘Türk Dünyası Aşıklık Sanatı’ konulu sempozyum ve şölen; Atatürk anıtına çelenk konulması ve kortej yürüyüşü ile başladı.

Başkanlığını Seyfullah Türksoy’un yaptığı ‘Türk Dünyası Aşıklık Sanatı’ sempozyumu ve kültür şöleni kortej yürüyüşüne Karslılar ilgi göstermedi.

KARPAT Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, Organizasyon Başkanı Erkan Koçali ve AK Partili Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ile dışarıdan gelen misafirlerin katıldığı kortej yürüyüşü Atatürk Caddesi ve Faikbey Caddesi’nden devam ederek İl Kültür Müdürlüğü Salonu önünde son buldu. 

KARPAT’ın organize ettiği programa Kars’ta bulunan aşıklar dernekleri ile Karapapaklar Derneği’nden katılım olmadı.

Karslılar kortej yürüyüşüne ilgi göstermedi.

Haberin Uzantısı

Etkinlikler Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam edildi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başkanlığında Karapapakların geçmişi ve tarihteki yeri hakkında sempozyum gerçekleştirildi.

Programda Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Sami Özcan, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve KARPAT Başkanı Seyfullah Türksoy birer konuşma gerçekleştirdi.

İlgili Haber...

PKK'ye Karşı Gönüllü Savaşmak İstiyorlar...!

KARPAT'ın Kars'ta ki Amacı Ne?

KARPAT'ın Kars'ta ki Amacı Ne?

KARPAT'ın Kars'ta ki Amacı Ne?

KARPAT'ın Kars'ta ki Amacı Ne?

KARPAT'ın Kars'ta ki Amacı Ne?

dsc00437(1).jpgdsc00452(1).jpgdsc00528(1).jpgdsc00559.jpg

dsc00586.jpgdsc00622(1).jpgdsc00638.jpgdsc00488(2).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.