1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Karakurt'ta Bölünmüş Yol Çalışmaları
Karakurt'ta Bölünmüş Yol Çalışmaları

Karakurt'ta Bölünmüş Yol Çalışmaları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış'ın Karakurt köyü mevkisinde yapımı devam eden Kars-Iğdır, Kars-Erzurum karayolunda incelemelerde bulundu.

A+A-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Sarıkamış'ın Karakurt köyü mevkisinde yapımı devam eden Kars-Iğdır, Kars-Erzurum karayolunda incelemelerde bulundu.

Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz'dan proje hakkında bilgi alan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıllardır bir türlü yapımına başlanamayan Karakurt Baraj Projesinin kangren haline geldiğini, bu nedenle karayolu çalışmalarının zamanında tamamlanamadığını söyledi.

Baraj altında kalan yolun kuzeye taşındığını vurgulayan Arslan, 23 kilometre Kars sınırında, 23 kilometre de Horasan sınırı olmak üzere 46 kilometrelik yeni bölünmüş yolda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Arslan, Mescitli'den sonraki 50 kilometrelik bölünmüş olmayan yolun da yapılacağını bildirerek, "Bizim şanssızlığımız Aras vadisindeki yoldan insanlar gittiğinde burası tepede kaldığı için bu çalışmayı kimse görmüyor. Keşke 3 yıl boyunca burada arı gibi birçok iş makinesinin çalışma yaptığını görselerdi. İnşallah biraz daha ilerleyince insanlar da gelecek ve görecekler. Çalışmaların hızlandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

karakurt-baraji-(1).jpgkarakurt-baraji-(2).jpgkarakurt-baraji-(4).jpgkarakurt-baraji-(5).jpg

Kılıç ise proje maliyetinin yüksek olduğunu, baraj ve bölünmüş yol yatırımının bölge için önemli olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum