Kaı Tanıtım Günlerine Çıldır’a Yoğun İlgi

Kaı Tanıtım Günlerine Çıldır’a Yoğun İlgi

Çıldır, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen "tanıtım günleri" fuarında görücüye çıktı.

A+A-

- Çıldır, Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapılan ve bu yıl ikincisi düzenlenen "tanıtım günleri" fuarında görücüye çıktı.

Çıldır standı, siyasi ve bürokrat çevreler yanı sıra, vatandaşların da büyük ilgisini topladı.

Çıldır Belediyesi standında ziyaretçileri karşılayan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu İlçe hakkında bilgiler verdi. Başkan Azizoğlu ”İlçemiz Kültürel ve tarihi açıdan önemli bir potansiyele sahiptir. Bünyesinde barındırdığı asırlık kaleler, Çıldır göle ve bitki örtüsü olarak hem yaz hemde kış turizmi açısından önem arz etmektedir. Açılacak olan Aktaş Sınır Kapımızla beraber Çıldır yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelecektir. Kış yaklaşık olarak 80 cm ile 1,5 metre arasında buz kalınlığına sahip olan gölümüz doğal bir paten pisti oluyor. Ayrıca gölümüz üzerinde kültürümüzü yansıtan ve geçmişte önemli bir ulaşım aracı olan atlı kızak seferleri düzenlenmekte, eski usulu balık avı yapılmakta ve drif yapılmaktadır. Önümüzdeki süreçte de tesisleşme anlamında yeteri kadar hizmet verebilirsek. Çıldır dünya çapında ziyaretçileri karşılayabilecek bir konuma ulaşacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.