1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. 13 Yaşında 'Kar Küreme' Aracı Yaptı
Kadınların Yaptıkları Ürünler Sergilendi

Kadınların Yaptıkları Ürünler Sergilendi

Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın konuk evinde kalan kadınların yaptıkları el emeği, göz nuru ürünlere sergilendi.

A+A-

Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın konuk evinde kalan kadınların yaptıkları el emeği, göz nuru ürünlere sergilendi.

Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışını Vali Rahmi Doğan, Eşi Gülden Gülizar Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, eşi Figen Karaçanta, Başsavcı Serdar Durmuş, Aile ve Politikalar İl Müdürü Aydın Acay ve davetliler birlikte yaptı.

Serginin açılış kurdelesini kesen Vali Rahmi Doğan, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tabi biz sadece günlerle değil, hanımlarımızı, eşlerimizi, annelerimizi, kardeşlerimizi, bacılarımızı yanımızda görüyoruz. Ama yine onlara özel bir gün olması önemli, bizde bu günün hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Burada sergilenen güzel eserleri birlikte göreceğiz” dedi.

Yapılan açılışın ardından Vali Rahmi Doğan ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldı. Vali Rahmi Doğan, sergi çıkışı kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kadınların Yaptıkları Ürünler Sergilendi

Kadınların Yaptıkları Ürünler Sergilendi

Kadınların Yaptıkları Ürünler Sergilendi

Kadınların Yaptıkları Ürünler Sergilendi

Kadınların Yaptıkları Ürünler Sergilendi

Benzer haberler...

Nurgül Güner’in 8 Mart Mesajı

AK Parti Kars İl Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Güner, yayımladığı mesajında, “Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olan, varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde de önemli rol oynamaktadır” dedi.

Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren kadınlarımız insanlığın kalbidir diyen Nurgül Güner, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizdeki tarihi seyrine baktığımızda; Ulusal Kurtuluş mücadelemizde cephede savaşan, erkeğine mermi taşıyan Türk kadını Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve birçok Avrupa ülkesinden önce siyasal, sosyal ve ekonomik alanda eşit haklara sahip olması sağlanmıştır. Kadınlarımız; analarımız, bacılarımız ve eşlerimiz olarak geleneksel ve köklü kültürümüzün gereği müstesna bir yere sahip olup, daima şefkatin, fedakârlığın ve özverinin sembolü olmuşlardır. Onları sadece bir günde anmamalı, her zaman saygı ve sevgiyle hak ettikleri değeri vermeliyiz. Bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kadınların "8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü içtenlikle kutluyor, refah, huzur ve barış içinde yaşayacağımız yarınlar diliyorum.”

Murtaza Karaçanta’nın Kadınlar Günü Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını her yerde ve her zeminde, baş tacı eden bir geleneğin nesilleri olduklarını belirtti.

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “8 Mart tarihleri, her yıl Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün vesilesi ile tüm kadınların karşılaşmış oldukları zorluklar ve çözüm yolları küresel çapta tartışılmakta, çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ve daha huzurlu, daha güvenli bir dünyanın kurulması amacıyla gayret edilmektedir” dedi.

Müminler için en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olduğunu ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, özetle şunları söyledi:

“Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. Şefkat ve merhametle dolu olan kadınlarımızın yürekleri sayesinde geleceğimizin ve ülkemizin daha da gelişerek, emin ellerde olacağını biz çok iyi biliyoruz. Biz tarih boyunca ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ fikrindeki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını her yerde ve her zeminde, baş tacı eden bir geleneğin nesilleriyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk kadınının, Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepsine en iyi dileklerimle birlikte saygılarımı sunuyorum.”

Sami Özcan’ın Kadınlar Günü Mesajı

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aydınlık nesillerin yetişmesinde ve toplumsal gelişmede birincil rol oynayan, hem sosyal alanda hem de kamusal alanda üstün çaba ve özveriyle topluma değer kazandırarak hayatın her alanına katkı sunan, başta milletimizin fedakar anneleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim.”

Kar's Otel'de Kadınlar Günü Kutlaması

Güvensoy Group bünyesinde olan Kar’s Otel, her yıl olduğu gibi bu yılda kadın konuklarına özel bir kutlama yaparak kadınların toplumumuzun en değerli varlıkları olduğunu yineleyerek, kadınların ülkemizde birçok alanda söz sahibi olması gerektiğini vurguladı.

Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bayan konuklarına özel kutlama yapan Kar’s Otel, bu anlamlı kutlamadan ötürü otel konukları mutlu olduklarını ifade ederek, Kar’s Otel yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ettiler.

Kar’s Otel Müdürü Mehmet Duman, ‘’toplumumuzun gelişmesi kadınlarımızın gelişmesi ile mümkündür. Özgür ruhlara sahip olabilmemiz için tüm kadınlarımıza hayatın her alanında yardımcı olmamız gerekiyor. Çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız kutlama, misafirlerimizin 8 Mart’a mutlu bir gün ile başlamasına sebep oldu’’ dedi.

Kar’s Otel Müdürü Duman ve personeli, kadın konuklarına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birde karanfil verdi.

i99-20170308aw003868-1-t.jpg

Kadınlar Günü’nde Çiçek ve Evet Broşürü

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kars’ta erkekler ile bayanlara çiçek ve ‘Evet’ broşürü dağıttı.

AK Parti Kars Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner ve yönetim kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Karslılarla buluştu. Başkan Güner, kadınlara ve erkeklere çiçek ve ‘Evet’ broşürü dağıtarak 16 Nisan’da destek istedi.

AK Partili kadınlar daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi. AK Partili kadınlar, ziyaret ettikleri esnafa neden ‘evet’ demeleri gerektiğini anlattı.

i99-20170308aw004011-2-t.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.