İYİ Parti: Erdoğan'ı Bu Defa Biz Kandırdık...

İYİ Parti: Erdoğan'ı Bu Defa Biz Kandırdık...

İYİ Partili Çıray, "Seçime girebilme tarihimizi 28 Haziran olarak duyurup Erdoğan'ı kandırdık, eşimin önerisiydi" dedi.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, partisinin seçimlere katılma tarihini eşinin önerisiyle bilerek yanlış açıkladıklarını, bu sayede seçime girme hakkı elde ettiklerini açıkladı.

Erken seçim tarihinin duyurulması öncesinde, “28 Haziran’dan itibaren seçimlere girebiliriz” açıklamasında bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, neden böyle bir ‘hata’ yaptıklarını anlattı.

Çıray, Uğur Dündar’la yaptığı söyleşide,eşinin kendilerine bu konuda yönelttiği öneriyi şöyle anlattı:

Sözcü'de yer alan söyleşinin bir bölümü şöyle: 

‘EŞİM ‘BEN OLSAM GERÇEK TARİHİ YAZMAM’ DEDİ’

“Bu konuda endişeleri giderecek bir açıklama yapmak üzere bilgisayarımın başında çalışıyordum. Zaman zaman değerli dostum ve danışmanım Melih Yürüşen’le de telefonda erken seçim tarihinin, İYİ Parti’nin önünü kesecek şekilde baskın seçim tarihine dönüşeceğini konuştuk.

Bunun üzerine konuşmalarımıza kulak misafiri olan eşim, ‘Ben olsam bu açıklamada İYİ Parti’nin seçimlere girme hakkını elde ettiği gerçek tarihi yazmam. Göreceksiniz; açıklamanızda hangi tarihi yazarsanız ortaklar ondan önceki tarihi erken seçim tarihi olarak açıklayacaktır. Hem böylece niyetlerini de test etmiş olursunuz’ dedi.

“Kadınların altıncı hisleri güçlüdür. Bunun üzerine ben de risk aldım ve İYİ Parti’nin 28 Haziran’da seçime girme hakkını kazanacağını açıkladım. Sonucu biliyorsunuz: Süper baskın seçim tarihi 24 Haziran olarak açıklandı. Böylece Saray Koalisyonu’nun Sayın Akşener’den korktuklarını test ettik, ortaya çıkardık. Selmin’e teşekkürler. Çünkü herkesin kandırdığı Erdoğan’ı bu defa da biz kandırdık.”

’10 HAZİRAN İTİBARİYLE BÜTÜN SEÇİMLERE GİRME HAKKINI ELDE ETTİK’

Çıray, seçime katılma hakkı kazandıkları gerçek tarihin ise 10 Haziran olduğunu söyledi: “2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 36. Maddesi, yeni kurulan partilerin seçime katılma hakkını nasıl kazanacaklarını belirliyor. ‘Siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunması şarttır.’ 

Bu nedenle biz, 10 Aralık 2017 tarihinde 1. Olağan Büyük Kurultayımızı yaptık. Kanunda belirtilen örgütlenme şartlarını fazlasıyla yerine getirdik. Bunlar da hem YSK hem de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tescil edilmiştir. Kısaca İYİ Parti, 10 Aralık 2017 tarihinde seçimlere girebilmesi için tüm şartları yerine getirerek 10 Haziran 2018 tarihinden itibaren yapılacak bütün seçimlere katılma hakkını hukuken elde etmiştir.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler