1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Smmm Odası Üyeleri Sertifikalarını Aldı
İstiklal Caddesi'nde Patlama

İstiklal Caddesi'nde Patlama

İstanbul'da, Beyoğlu’nda, İstiklal Caddesi Balo Sokak’ta saat 11.10 sularında bir patlama meydana geldi. İntihar bombacısı ve dört kişi öldü, ikisi ağır 20 kişi yaralı.

A+A-

İstanbul Beyoğlu’nda, İstiklal Caddesi Balo Sokak’ta saat 11.10 sularında bir patlama meydana geldi.

Patlamanın olduğu yere bomba imha ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri sevkedildi. Yaralılar Haseki Hastanesi'ne götürüldü. Caddeye giriş ve çıkışlar yasaklandı.  

Vali Şahin'in açıklaması: 5 Kişi öldü

İstanbul Valisi Vasip Şahin, ilk açıklamasında Beyoğlu Kaymakamlığı önünde intihar bombacısı saldırısı yaşandığını söyledi. Saldırıda biri intihar bombacısı olmak üzere beş kişinin öldüğünü, üçü ağır olmak üzere 20 yaralı olduğunu belirtti.

Şahin saat 12.15'te İstiklal Caddesi'nde yaptığı açıklamada hastanedeki bir ağır yaralanın da hayatını kaybetmesiyle, intihar bombacısı ve dört kişinin öldüğünü, ikisi ağır 20 yaralı olduğunu belirtti. Vali Şahin Sosyal medyada yayılan Bayrampaşa ve Nişantaşı'nda da bomba patladığı iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Yayın yasağı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Anadolu Ajansı, geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığını belirtti.

Patlama yeri

Balo sokak Taksim Meydanı ile Galatasaray Meydanı arasında İstiklal caddesine açılan bir sokak. Günün her saati kalabalık olan bölgede yer alıyor. Balo sokak Taksim Meydanı yönünden caddeye girildiğinde sağdan 5. sokak. Sokakta kafeler ve mağazalar bulunuyor. Vali Vasip Şahin, patlamanın buradaki Beyoğlu Kaymakamlığı önünde yaşandığını söyledi.

Sokağa yakın Galatasaray Meydanı'nda Cumartesi Anneleri/İnsanları her cumartesi saat 12.00'de toplanıyordu.

Patlama yeri balık pazarı ile barların olduğu Nevizade, İstanbul'da yaşayanlar için buluşma noktası olan Galatasaray Lisesi'ne yakın.

Saint Antuan Kilisesi, Rusya ve Hollanda konsoloslukları da cadde üzerinde.

Valilik uyarıları gayri ciddi bulmuştu

İstanbul'da bombalı eylem yapılacağı uyarısı üzerine Perşembe günü Almanya misyonları ve Alman Lisesi açılmamıştı, İsveç ve Hollanda Konsoloslukları haftasonu yapılacak etkinliklerini iptal etmişti.

ABD Türkiye büyükelçiliği de Türkiye'de bulunan vatandaşlarını 17-21 Mart tarihleri arasında yapılacak Newroz kutlamaları boyunca dikkatli olmaları konusunda ve bu süreçte devlet kurumlarına bireysel saldırıların düzenlenebileceğine dair uyarı yapmıştı.

İstanbul Valiliği, bunun üzerine yayınladığı açıklamada "Ülkemizde bulunan bazı yabancı ülke temsilciliklerinin 'teyide muhtaç duyumlarına' dayalı olarak ve yetkili kurumlarla irtibata geçmeden tedbirler geliştirmeye çalıştığı ve kamuoyumuzu olumsuz etkileyebilecek tasarruflarda bulunduğu görülmektedir. Halkımızın sadece yetkili mercilerin yapacağı resmi açıklamalara itibar etmesini, kaynağı ve amacı kuşkulu sansasyonel ve gayri ciddi haber ve söylentileri dikkate almamalarını kamuoyuna saygı ile duyururuz" demişti.

Son 6 ayda 4. bombalı saldırı

Ankara'da Kızılay'da 6 gün önce bir bombalı saldırı daha gerçekleştirildi; 37 kişi öldü.

Ankara'da 10 Ekim 2015'teki barış mitingine ve 17 Şubat 2016'da Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarına yönelik olmak üzere son altı ayda üçpatlama yaşanmıştı. Barış mitingine yapılan saldırıda 100, Merasim sokakta 28 kişi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.