İstanbul’da KAI Günleri Başladı

İstanbul’da KAI Günleri Başladı

2. Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda başladı.

A+A-

2. Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda başladı. Dört gün sürecek etkinlikte Kars, Ardahan ve Iğdır’ın birbirinden lezzetli yöresel lezzetleri görücüye çıkarken, tanıtım günlerine katılan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Kars, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli” dedi.

Kars-Ardahan-Iğdır Sanayicileri ve İşadamları Kültür ve Dayanışma Derneği’nin desteğiyle (KAISİAD) bu yıl ikincisi düzenlenen Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri, Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda başladı. 19-22 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan tanıtım günlerinde Kars, Ardahan, Iğdır valiliklerinin ve belediyelerinin stantlarının yanı sıra bu kentlere yönelik tanıtım ve yiyecek stantları da yerini aldı. Kaşar peynirinden tereyağına, baldan yöresel pek çok ürün tanıtım günleri kapsamında sergilendi. Tanıtım günlerinin ilk gününde ziyaret edenler arasında birçok vatandaşın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da vardı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kars Belediyesi’nin standını da ziyaret ederek, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta‘yla sohbet edip, yöresel ürünlerin tadına baktı.

“Kars, mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli”

Kars Belediye Başkanı Karaçanta, Ankara’dan sonra yapmış oldukları ikinci etkinlikleri olduğunu ve Kars, Ardahan, Iğdır’ı tanıtabilme adına belediye olarak tanıtım günlerinde yerlerini aldıklarını dile getirdi. Başkan Karaçanta, “Gücümüz yettiği kadar minyatürlerimiz, ketemiz, balımız ve kaşarımızla ilimizi tanıtmaya çalışacağız. En önemlisi Kars o kadar farklı bir yer ki tarım ve hayvancılığı bir tarafa bırakın turizm potansiyeli yüksek olan illerimizden bir tanesi. Şehrimiz burada tanıttığımızla kalsın istemiyorum; tüm hemşehrilerimizi, Kars’ı merak eden herkesi belediye başkanı ve belediye çalışanları olarak ağırlamak istiyorum. Kars’ı gezsinler, görsünler, sonra gittikleri yerde Türkiye’yi gezdik ve gördük desinler. Çünkü Kars öyle bir yer. Buram buram tarih kokan ve bulunduğu coğrafya gereği çok önemli konumda olan, stratejik ve ekonomik bakımdan istikrarlı şehir diyebileceğimiz çok önemli şehirlerimizden bir tanesidir. Dolayısıyla Kars mutlaka yerinde gezilmeli ve görülmeli. Herkesin her zaman imkanları olmuyor, herkes gelip yerinde göremiyor. Dolayısıyla bizde Kars’ı merak eden hemşehrilerimize ve herkese bu şekilde minyatürle, ketemizle, kaşarımızla, balımızla ve Kars tanıtım rehberimizle bir şekilde Kars’ı anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

“Tanıtım günlerinde bulunmaktan gurur ve onur duyduk”

Kars’a bağlı Kağızman ilçesi de tanıtım günlerinde yerini alan ilçelerden oldu. İlgiden memnun olduklarını belirterek, tüm vatandaşları tanıtım günlerine davet eden Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, “Tanıtım günlerinde bulunmaktan gurur ve onur duyduk. Biz de Kağızman ilçesi olarak bugün burada kayısımızla, elmamızla, kömemizle, pestilimizle yerimizi aldık. Biz de burada vatandaşlarımızla bir araya gelmek için gereken çalışmalarımızı yaptık. 35-40 yıl önce Kağızman’dan göç etmiş vatandaşlarımız var burada. Bu program bizim için çok önemliydi. Bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. İlk gün böyle bir ilgi varsa 4’üncü günü düşünemiyorum” diye konuştu.

İstanbul’da KAI Günleri Başladı

İstanbul’da KAI Günleri Başladı

İstanbul’da KAI Günleri Başladı

İstanbul’da KAI Günleri Başladı

İstanbul’da KAI Günleri Başladı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.