1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Newroz / Nevroz / Nevruz Kutlu Olsun
İstanbul Üniversitesi’nin Yerel T1 Otomobili Gaziantep’te Tanıtıldı

İstanbul Üniversitesi’nin 'Yerel T1' Otomobili Gaziantep’te Tanıtıldı

İstanbul Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri tarafından geliştirilen ve 'Yerel T1' adı verilen otomobil, Gaziantep'te tanıtıldı.

A+A-

- İstanbul Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri tarafından geliştirilen ve 'Yerel T1' adı verilen otomobil, Gaziantep'te tanıtıldı.

Gaziantep Gezegen Evi önüne getirilen araç yoldan geçen vatandaşlara tanıtıldı. Modeliyle de herkesin ilgi odağı olan elektrikli otomobil İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından özellikleri bir bir anlatıldı. Bazı vatandaşlar elektrikli otomobille hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedi.

İstanbul Üniversitesi Elektrik Elektronik bölümü 2. sınıf öğrencisi Engin Topaloğlu, tanıtım için Türkiye turuna çıktıklarını belirterek, “Projedeki amacımız, elektrikli araçlar konusunda dünyadaki yenilikleri takip ederek, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde, elektrikli araçlar için alt sistemler geliştirmektir. Bunun yanında, elektrikli araçların ülkemizde yaygınlaşmasını sağlayacak iş modelleri geliştirmek, toplumda farkındalık yaratacak tanıtım çalışmaları yapmak projenin alt hedeflerini oluşturmaktadır. Yerel Projesi, tek bir aracı ya da alt sistemi geliştirip üretmekten çok, uzun vadede, İstanbul Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin elektrikli araçlar konusunda yapacağı çalışmaların pratiğe döküleceği bir alanı kapsamaktadır. Bu anlamda yerel, bir ürün olmaktan daha çok bir Ar-Ge platformu olma niteliği taşımaktadır” dedi.

İstanbul Üniversitesi Elektrikli Binek Otomobil Projesi kapsamında üretilen elektrikli aracın, yüksek verimliliğe sahip, hafif ve aerodinamik olması hedeflenmiş ve bu kapsamda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapıldığın ifade eden Topaloğlu, “2014 yılı Ağustos ayında tamamlanan acımız bir dolumda 500 kilometre menzile sahip. Günümüz endüstriyel elektrikli araçlarından farklılaşarak, Türkiye için yeni ve farklı bir konsept araç olma özelliği taşımaktadır. Tüm bu bilgiler ışığında, aracın uzun bir güzergâh üzerinde test edilmesi, projenin somut çıktılarının kayıt altına alınabilmesi, elektrikli araçların kabiliyetleri hususunda toplumda farkındalık yaratacak çalışmaların yapılabilmesi ve üniversitemizde gerçekleştirilen bilimsel çalışmaların tanıtılması amacıyla Türkiye Turu etkinliği planlanmıştır” diye konuştu.

Gaziantep Gezegen Evi önüne getirilen araç yoldan geçen vatandaşlara tanıtıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.